Work in progress

Nadat we vorige keer wat foto’s hebben gedeeld over het aanleggen van kerbstones in de laatste bocht, volgt vandaag het eindresultaat van de werkzaamheden in deze bocht. Maar voordat het zover is, moest eerst worden afgeplakt om blauwe vlakjes te kunnen maken op de witte rand die we vorige week hadden gemaakt.

Afplakken en blauw schilderen

Dat afplakken was natuurlijk een hoop werk, zeker omdat je wil dat alle vakjes straks even groot worden. Als het plakwerk klaar is, dan is het schilderen een peulenschil.

Zo hoef je niet binnen de lijntjes te kleuren 😉

Als de verf dan een beetje is aangedroogd dan is het een kwestie van de afplaktape verwijderen, en er vooral voor zorgen dat die plakzooi nergens de baan aanraakt. Het eindresultaat mag er best zijn, toch?

Het eindresultaat!

Straks nog de bandenstapeltjes in de binnenbocht in ere herstellen, en dan nog mooie reclamestickers maken om de vangrail aan te kleden. Wordt vervolgd!

 

Geplaatst in Modelbouw | Een reactie plaatsen

En toen lag alles weer stil

Na de zomerstop waren we vol goede moed begonnen aan een nieuw seizoen slotracen, uiteraard met alle voorzichtigheid voor de gezondheid van onze deelnemers. Helaas kwam twee weken geleden het nieuwe bericht dat de coronamaatregelen wederom strenger zijn geworden en daardoor is ook onze slotraceclub weer dicht.

Dat wil zeggen, de races op de clubavonden zijn gestaakt omdat het niet haalbaar is om nog een leuke competitie aan de gang te houden met de huidige restricties. Het clublokaal is daarentegen wel open voor maximaal 4 leden, en we gebruiken nu de tijd om te sleutelen aan de wagens, het bouwen van nieuwe modellen, en het upgraden van de baan. Om jullie toch van wat nieuws te voorzien zullen we de komende tijd wat meer aandacht geven aan onze modelbouw activiteiten.

Langs de kant is de baan schoongemaakt en afgeplakt, klaar voor het schilderen van kerbstones

Afgelopen vrijdag hebben we, na wat testen van nieuwe afstellingen van een aantal DSC wagens, de randen van de laatste bocht voor de finish schoongemaakt, afgeplakt, en voorzien van een laagje witte verf.

De randen zijn afgeplakt en wit geverfd.

Volgende keer zullen we deze laag lichtje opschuren, en voorzien van blauwe vlakjes. Op deze manier voegen we ‘kerbstones’ toe aan onze baan, net zoals bij een echte racebaan.

En zo ziet het er dan uit als de afplaktape weg is!

Volgende keer zien jullie dan het eindresultaat.

 

Geplaatst in Modelbouw | Een reactie plaatsen

Verslag Race 4 – 2020

Het seizoen is ondertussen alweer 4 races oud. Terwijl het buiten ondertussen koud en nat is, en de verwarming en verlichting binnen weer aan mag, werd de 4e race gereden afgelopen vrijdag in ons clublokaal. Er waren veel afmeldingen deze keer; er stonden slechts 3 deelnemers aan de start. Daardoor was het wel makkelijk om 1,5 meter afstand te houden!

Het was tevens de eerste keer dat we zonder raceleiding moesten rijden. In plaats daarvan hebben we een afstandbediening gebruikt, waarbij de coureur op baan 1 meteen ook de enige marchal was en via deze afstandbediening de stroom van de baan kon halen als een van de wagens uit het spoor gevlogen was (wat uiteraard niet gebeurd is… ).

Als eerste kwamen zoals gebruikelijk de ULMS wagens aan de start. En deze keer was het een klassieke Corvette vs Aston battle!

Corvette vs Aston Martin: het startveld van de ULMS van deze week.

Het was ff onwennig in het begin op baan 1, met de dubbelfunctie als coureur/wedstrijdleider, maar dat ging al snel goed. En Luuk ging werkelijk als de brandweer met zijn Aston. Daar waar normaal gesproken tijden onder de 5.0 seconden per ronde niet zomaar doorbroken worden met een GT wagen, stopte de Aston deze week regelmatig de tijdswaarneming op 4.8 seconden! Luuk nam dan ook al gauw de leiding over de wedstrijd en gaf deze niet meer af tot aan de finish. Ook Dylan in zijn Corvette deed het heel goed na wat reparaties aan de wagen, maar moest helaas toch zijn meerdere erkennen in de beide Aston Martins.

De Aston Martins waren oppermachtig deze week.

Na 9 minuten racen was de eindstand als volgt:

 • Luuk: 106 ronden
 • Marco: 101 ronden
 • Dylan: 94 ronden

In de scaleauto klasse was het Audi vs BMW deze week. De BMW Z4 van Luuk was in onderhoud geweest bij HarryW, en dat had de bolide merkbaar goed gedaan. De BMW had nog wat moeite qua topsnelheid, maar maakte veel goed in de bochten.

Audi vs BMW battle in de scaleauto klasse deze week.

Ook de Audi van Dylan had wat ‘tender love and care’ gekregen voorafgaand aan de race, en dat was goed te merken voor de Benjamin in het startveld. De Hankook Audi kwam heel goed mee qua rondetijden, maar helaas was het de concentratie van de coureur die uiteindelijk toch op raakte. De Z4 van Luuk was bij lange na niet meer de langzaamste van het veld, en Luuk eindigde daarmee op een hele mooie 2e plaats. De overwinning was deze week voor Marco.

De winnende Audi in de scaleauto klasse.

De uitslag na 18 minuten racen:

 • Marco: 191 ronden
 • Luuk: 187 ronden
 • Dylan: 179 ronden

Na de race was er nog wat tijd om te knutselen aan de baan. In eerdere weken was er al een begin gemaakt met het schilderen van kerbstones in de bochten, en hieronder is het resultaat te zien van de 1e bocht na heel wat meten, afplakken en geknoei met verf. Maar het resultaat mag er best zijn, toch?

Creatief met verf: we hebben kerbstones geschilderd in de 1e bocht.

Dit weekend was er ook een wedstrijd in het Duitse Heiligenhaus: Naar voorbeeld van de historische Targa-Florio wedstrijden werd daar een wedstrijd verreden in 3 klasses met modelwagens die vroeger aan deze endurance wedstrijd meestreden. Hieronder een foto van de podiumfinishers van de kleinste klasse, die we jullie niet wilden onthouden!

Het podium van de Klasse 1 in de Targa Florio race die verreden werd op de slotracebaan in Heiligenhaus. Twee schitterende Porsche 356’s en een Porsche 550.

 

Geplaatst in Race verslagen | Een reactie plaatsen

Race 3 2020

Deze week was het alweer race nummer 3 van het nieuwe seizoen. Iedereen begint alweer een beetje in het ritme te komen, en kan er weer gewerkt worden aan kleine verbeteringen danwel compleet nieuwe bolides. Met name HarryW, alias ‘de Raaf’, wordt steeds sneller met zijn wagens van vorig jaar, en Frans is een volledig nieuwe Corvette aan het tunen.

De spiksplinternieuwe Corvette van Frans komt ook al goed op snelheid

 

Na een uurtje sleutelen werden alle racers bij de technische commissie geroepen om te checken of alles aan de regelementen voldeed, en daarna was het tijd voor de start van de races.

De endurance was deze week gepland voor de ULMS serie. Nadat de rode startlichten allemaal uit waren, was het ‘gas erop’ en volle concentratie voor 6 minuten knallen op elk van de 4 sporen.  Voor onze Dylan was het de eerste keer dat hij dit jaar aan de start verscheen, en ondanks dat het toch weer ff wennen was kwam het ritme er toch wel weer in. Voor aan het veld was het wederom Roger, die met zijn Pescarolo veruit de snelste was en de 3e overwinning in 3 races naar zich toe trok. Roger begint echt serieus kandidaat te worden voor het kampioenschap! Daarachter was het een stuk spannender tussen HarryW (eveneens in een Pescarolo LMP) en Bert in zijn Mercedes CLR. Die Mercedes vloog ooit de lucht in op Le Mans, maar gelukkig vloog Bert op de juiste manier over de baan naar een mooie 3e plaats.

Vliegende Mercedes CLR op Le Mans

Ook daarachter werd hard gestreden om de 4e en 5e plaats; vooralsnog is Marco met zijn Aston Martin net iets te snel voor de nieuwe Corvette van Frans, die op slechts 3 rondjes achterstand over de finish kwam. Dat lijkt misschien veel, maar het verschil is dan slechts 15 seconden na 24 minuten racen. Hekkensluiter was Dylan, die nog ff moest wennen in zijn eerste deelname van het jaar.

Winnaar Roger zet HarryW op een rondje achterstand

Daarmee was de eindstand van deze wedstrijd als volgt:

 1. Roger: 292 ronden
 2. HarryW: 284 ronden
 3. Bert: 281 ronden
 4. Marco 271 ronden
 5. Frans: 268 ronden
 6. Dylan: 235 ronden

Roger verstevigt daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap, met HarryW op een 2e positie en Bert op plaats 3.

Vervolgens kwamen de Scaleauto bolides aan de start. Marco had een bliksemstart op spoor 4, maar vanwege stroomproblemen op die baan was die voorsprong al meteen tenietgedaan na de eerste bocht. Maar goed, uiteindelijk komt iedereen aan de beurt op baan 4 waardoor het voor iedereen gelijk is. Ook in deze race finishte Dylan met het minste aantal ronden. Daarvoor was het erg spannend tussen Bert en Marco die op iets meer dan 5 tellen van elkaar over de streep kwamen, met Bert voorop. De top 3 lag ook zeer dicht bij elkaar, met slechts 1,5 rondje tussen de winnaar en de derde plaats. De uitslag:

 1. Harry v A: 133,00 ronden
 2. Harry W: 132,48 ronden
 3. Roger: 131,59 ronden
 4. Bert: 127,21 ronden
 5. Marco: 126,22 ronden
 6. Dylan 110,07 ronden

Roger en HarryW in nek-aan-nek actie

In het scaleauto kampioenschap ligt Harry van Avesaath aan de leiding met Roger op plaats 2 en HarryW op plaats 3.

De standen zijn altijd terug te vinden op de pagina’s van de verschillende raceklasses. Ga via het menu ‘raceklasses’ naar Scaleauto of ULMS.

Stay tuned: volgende week Race 4!

 

Geplaatst in Race verslagen | Een reactie plaatsen

Verslag Race2 Urtrack 2020

Na een weekje rust vanwege een wedstrijd in Duitsland, was het deze week weer tijd voor de 2e race bij Urtrack. Deze keer was het de beurt aan de ULMS om een 3 minuten race uit te vechten, gevolgd door een lange 6 minuten met de scaleauto’s. Natuurlijk werd er volop nagepraat over het uitvallen van Max bij de GP van Toscane, en ook over de 24 uur van Le Mans die komend weekend verreden wordt. En nadat we onze eigen mini-bolides geprepareerd hadden was het weer tijd voor strijd op de baan.

In de ULMS serie was het wederom Roger die veruit de snelste was in zijn Pescarolo LMP1. Op een paar ronden afstand was het spannend tussen Marco, Bert en HarryW die uiteindelijk op 1,5 rondje van elkaar over de finish kwamen. Aan de staart van het veld was het spannendste: tussen Luuk en Paul zat slechts 0,2 rondjes na 3 minuten rijden.

De Pescarolo van Roger, maar dan in ‘t echie.

De uitslag van race 2 in de ULMS klasse:

 1. Roger: 146 ronden
 2. Harry W: 141 ronden
 3. Bert: 140 ronden
 4. Marco: 139,5 ronden
 5. Paul: 131,55 ronden
 6. Luuk: 131,33 ronden

Vervolgens waren de Scaleauto’s aan de beurt. Ook in deze race werden er weinig fouten gemaakt waardoor er lekker geraced kon worden, en het tempo zat er dan ook goed in. Net als in race 1, was Harry van Avesaath met zijn Hankook Porsche veruit de snelste van het veld. In het middenveld was het een stuk spannender, van de tweede tot de 5e plaats zat minder dan 1 minuut na 24 minuten racen. Helaas had de Viper van Paul mechanische problemen waardoor deze als laatste over de streep kwam.

De Hankook Porsche. Hee, in het echt heeft ie grijze velgen 😉

De uitslag van de 2e Scaleauto race:

 1. Harry vA: 275 ronden
 2. Roger: 265 ronden
 3. Harry W: 261 ronden
 4. Marco: 257 ronden
 5. Bert: 255 ronden
 6. Paul: 207 ronden

Volgende week staat race3 van beide klasses op de agenda. Mocht je interesse hebben om een keertje te komen kijken, meld je dan aan via info@urtrack.eu!

 

 

Geplaatst in Uncategorized | 1 reactie

Nieuw seizoen slotracing@Utrack is van start!

Na een lange pauze vanwege Corona en de zomervakanties, is het nieuwe slotrace seizoen weer van start gegaan. Natuurlijk voelt het heel anders aan dan voorheen, maar iedereen doet zijn best om goed om te gaan met het nieuwe normaal. Daardoor zijn wat provisorische aanpassingen aan de baan uitgeprobeerd zodat we voldoende afstand van elkaar kunnen houden, welke later een meer definitieve oplossing gaan worden.

Maar goed, we zijn weer van start! Het was erg leuk om elkaar weer eens in het echt te ontmoeten, en iedereen had er duidelijk zin in. De baan was in redelijke conditie en de grip bouwde redelijk snel op. Als eerste hebben we een endurance wedstrijd gereden van 6 minuten per baan in de ULMS klasse. Roger was veruit de snelste met zijn Pescarolo LMP, met 10 rondjes voorsprong op de nummer 2. Daarachter was het veel spannender, met de nummers 2 t/m4 (Luuk, Bert en HarryW) steeds met slechts 1 rondje ertussen. Hekkensluiter Frans zat met zijn spiksplinternieuwe Corvette C7R op de hielen van Marco in de Aston Martin #97, met uiteindelijk slechts. 0,3 ronde achterstand. Roger, van harte gefeliciteerd met je eerste overwinning van het jaar!

De uitslag:

 1. Roger – 286 ronden
 2. Luuk – 176 ronden
 3. Bert – 275 ronden
 4. Harry W – 274 ronden
 5. Marco – 270,6 ronden
 6. Frans – 270,3 ronden

De winnende Pescarolo van Roger

Als tweede wedstrijd van de avond stond zoals gewoonlijk de Scaleauto serie op het programma. Ditmaal een sprintrace van 3 minuten. Terug van weggeweest was Harry van Avesaath, die zijn Porsche uit de spinnewebben gehaald had en de weg naar het clublokaal weer had kunnen vinden. Gedurende de ULMS wedstrijd had Harry zijn bolide helemaal opnieuw opgebouwd, en zodoende begon hij zonder een enkele installatie ronde gereden te hebben aan de start van de race. Zelfs de gebroken nachten van de afgelopen tijd konden de jonge vader niet van de overwinning houden, en Harry stuurde zijn Hankook Porsche dan ook met 5 ronden voorsprong over de finish. Daarachter was het Roger die de leiding had van een groepje van 4 volgers, beginnend met Marco en gevolgd door Harry W en Bert. Achteraan waren het Frans en Luuk die het akelig spannend maakten. Helaas blijft Luuk veel moeite hebben om zijn BMW Z4 op snelheid te krijgen en finishte hij daarmee als laatste.

De uitslag:

 1. Harry van Avesaath -135 ronden
 2. Roger – 130 ronden
 3. Marco – 129 ronden
 4. Harry Weijermans – 128 ronden
 5. Bert – 127,9 ronden
 6. Frans – 123,9 ronden
 7. Luuk – 123 ronden

Al met al was het een erg geslaagde start van het seizoen.

De Hankook Porsche van Harry die als winnaar over de streep kwam.

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Tussenstanden per 10 mei 2019

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Tussenstanden per 26 april 2019

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Raceverslag 21 december 2018

Raceverslag 21 december 2018

Na twee weekjes even geen nieuws, deze week weer een terugblik op de laatste race voor kerstmis. Maar eerst nog eventjes een leuke foto van ‘jong talent’ aan de baan:

Liam te gast bij Urtrack

De kleine Liam heeft blijkbaar de auto-gekte van z’n vader in de genen en was te gast aan de baan. Natuurlijk waren de zoutstengels ook interessant, maar rondjes maken op de baan was zeker zo leuk. Mooi om te zien!

Terug naar deze week. Om alvast in de kerststemming te komen had Bert lekkere kerstkransjes en koekjes meegenomen. Dat was natuurlijk erg leuk, maar als hij dacht daardoor op de baan een voorkeursbehandeling te krijgen, dan had ie mooi pech. Dit jaar is het elke derde dinsdag van de maand tijd voor de oldtimers van de DSC klasse, dus ook deze week stonden de oude bolides weer op het programma.

Startveld top 3 DSC kleine klasse

Deze keer niet gebaseerd op de uitslag van de vorige keer stonden de 3 eerste wagens aan de startlichten bij de kleine klasse zoals in bovenstaande foto is te zien. De overige twee deelnemers mochten later aansluiten.

‘Veldvulling’ in Le-Mans start opstelling

De race verliep netjes en zonder al te grote schades. Zoals al bijna het hele jaar was het wederom Frans die de overwinning opeiste met zijn Corvette. Harry kwam nog mooi dichtbij op iets meer dan 1 rondje achterstand. Marco en Bert zaten heel dicht bij elkaar, ook al hadden ze dat zelf helemaal niet door tijdens de race. Aris had een mooie blauwe Ferrari te leen voor deze wedstrijd, en bracht hem netjes aan de finish op de laatste plaats.

Uitslag DSC kleine klasse

Om nog even na te genieten van de klassiekers, en voor de liefhebbers, hieronder een videoclip die tijdens de race live was opgenomen.

Live video tijdens de DSC race van de kleine klasse

Daarna was het tijd voor de grotere kanonnen in de grote klasse. De startopstelling zoals hieronder is te zien werd natuurlijk bepaald door de eindklassering van de race in de kleine klasse. De Solex van Frans stond daarmee op pole-position, met daarnaast de 917 van Harry en de Rasta-mobiel van Bert.

Startopstelling van de grote klasse

Bij de grote wagens ging het er iets ruwer aan toe, zeker richting het einde. Harry claimde ditmaal de zege voor zich op, met Frans op iets meer dan een rondje. In de laatste ronde klapten Aris, Bert en Marco nog op elkaar in een poging om als eerste de finish te halen. Aris haalde nipt een mooie derde plaats, vlak voor Marco die weer een rondje voorsprong had op Bert.

Uitslag van de grote klasse DSC

Daarna was het zoals gebruikelijk tijd om sterke verhalen te vertellen onder het genot van een hapje en een drankje. Dit was meteen de laatste race van het jaar. Volgende week is er een vrije training omdat het niet zeker is wie er in de vakantie kan komen. Daarna staat op 5 januari de eerste race in het DSC kampioenschap op de kalender, dus zal volgende week goed gebruikt kunnen worden om de autos klaar te maken voor die wedstrijd. Voor degenen die van winterweer houden en nog niet weten wat ze gaan doen in de kerstvakantie, het schijnt dat je in Le Mans ook heel fijn kunt langlaufen…

Sneeuw op het Le Mans circuit

 

 

Geplaatst in Uncategorized | 2 reacties

Raceverslag 30 November 2018

Nadat vorige week de klassieke wagens terug in hun garage waren gestald, was het deze week weer tijd voor de moderne kanonnen. Voordat we konden beginnen werd de baan even gepoetst en gechat, om de grip op de baan weer terug te krijgen nadat die er van af gereden was met de PU bandjes van de oldtimers vorige week.

Aangezien een aantal van ons toch nog bang zijn voor zwarte Piet, stonden alleen de dappere mannen aan de baan die het donker durfden te trotseren. Met slechts 5 deelnemers was het wel lekker overzichtelijk. Het 4e spoor werd uit de software gehaald, waardoor we alleen op spoor 1, 2 en 3 reden en we daarmee 1 wedstrijdleider hadden en 1 marshal, die in geval van noodsituaties de gecrashte autos kon redden.

Startopstelling ULMS Sprintrace

In de ULMS hadden we wederom een mooi gevarieerd startveld, ondanks het kleine aantal deelnemers aan deze ronde. Iedereen probeert er toch zijn eigen voordeeltje uit te halen, en dat begint al meteen aan de start: uit onderstaande opname, genomen vanuit een drone die over de startopstelling vloog, blijkt dat de gele Ferrari al zijn eerste centimeter gewonnen heeft door te ver naar voren te staan op de startopstelling. Zo zie je maar, mannen met Ferrari’s zijn niet te vertrouwen.

Startopstelling van bovenaf gezien

Op een of andere manier werd het een hele leuke avond, met een hoop lol en ook een hoop rare foutjes en toestanden. De race zelf was heel spannend en dat was te zien ook in de uitslag: na ruim 100 rondjes waren er nog 3 bolides in dezelfde ronde, en de koploper lag slechts 1 rondje voor op de rest.

Uitslag van de ULMS Sprintrace

Zoals hierboven al genoemd hing de avond aan elkaar van rare foutjes. Nadat de eerste heat verreden was en Harry moest wisselen met de volgende deelnemer, kwam als nieuwe deelnemer “Frans”  op de computer te staan, maar Bert schoof vrolijk aan en Frans bleef lekker zitten op zijn Marshal-post. Daarmee was het dus niet Frans die met de overwinning er vandoor ging zoals in de foto hierboven is weergegeven, maar was het Bert die won!

De tweede race van de avond werd als altijd verreden met de Scaleautos. Deze week was het een Audi vs Viper evenement.

Audi vs Viper bij de Scaleautos

Ook in de Scaleauto was het even spannend als ludiek. Het ging super hard, en er waren even harde crashes. En veel ook. Ook pech hebben we gezien, zoals bij de Audi van Harry waarbij de motor los kwam van het chassis en hij dus totaal geen aandrijving meer had. Nadat de motor opnieuw was vastgemaakt liep de Audi ook een stuk sneller dan voorheen. Weer wat geleerd…

En dan het meest rare moment van de avond. Eerst het geluid van twee auto’s die elkaar raken, daarna het geluid van een body die meters doorschuift over de baan. Maar waarom gaat die body zover door? Normaal gesproken gaat de stroom meteen van de baan en gaan alle auto’s vol op de rem, maar deze Viper bleef gewoon doorgaan…

Viper body op de baan na crash.

Wat bleek nou? Het chassis stond nog netjes stil voor de bocht, netjes afgeremd zoals we verwachten, maar de body was geraakt door een andere deelnemer en zo van het chassis afgeschoten en twee meter verder tot stilstand gekomen.

Chassis staat nog op de baan, maar de body die erop zat is al twee meter verderop!

En alsof dat nog niet gek genoeg was, was de rooie ‘brandweer’ Viper alsnog de winnaar van de race. Frans won dus, met 162 rondjes, op twee ronden gevolgd door Marco die de eer van Audi hoog hield, en een mooie 3e plek voor Paul met zijn Viper.

Het was weer eens ouderwets gezellig, en onder het genot van een paar “Kabouter biertjes” was er genoeg om over na te praten. Volgende keer meer…

 

 

 

 

Geplaatst in Uncategorized | 1 reactie