En ronde 3 is voor…

Vrijdagavond, 17 September 2021, en dus was het tijd voor ronde 3 in onze sprint-cup series. Deze week sloot ook Frans zich aan, en zo langzamerhand vult het startveld zich weer wat meer.

Uiteraard was er eerst wat tijd om te sleutelen en bij te kletsen, maar al gauw was het tijd om de strijd aan te gaan. Zoals gebruikelijk was het eerst de beurt aan de ULMS serie. Frans had zijn Corvette van stal gehaald en het was weer eventjes wennen om op snelheid te komen. Ook Marco had moeite met zijn Aston, en maakte vroeg in de race een aantal slippertjes. Dylan daarentegen, zette zijn goeie vorm van vorige week goed voort en maakte maar weinig foutjes voor team Corvette. Vooraan waren het toch de LMP bolides van Roger en Harry die zich losmaakten van het GT veld. Na vier keer 3 minuten racen was het vooraan een close-finish voor de LMP’s. De overwinning was voor Harry met 150,9 ronden, op de voet gevolgd door Roger met 150,5 ronden. Ook om de laatste podiumplek was het een spannende strijd, die uiteindelijk net in het voordeel van Marco uitpakte. Marco claimde de 3e plaats met 138,7 ronden, vlak voor Dylan met 138,5 laps. Frans kwam als laatste over de streep met 126 rondjes op de teller.

De finish-volgorde in de ULMS wedstrijd van deze week.

Nu we de eerste triple-header achter de rug hebben ziet de stand in het ULMS-sprint kampioenschap er als volgt uit:

  1. Harry – 58 punten
  2. Marco – 52 punten
  3. Roger – 36 punten
  4. Dylan – 30 punten
  5. Frans – 14 punten.

Na een korte pauze was het dan zover voor de Scaleauto sprintrace van deze avond. Harry zette voor het eerst een nieuwe Porsche in, nadat de oranje Jagermeister Porsche hem zoveel succes had gebracht in de eerste twee races. Marco had wederom een bliksemstart in zijn Audi, maar al snel kwam de Porsche van Harry langzij en nam de leiding over. De Audi van Roger ging ook een stuk beter dan vorige week, maar leek wat motervermogen te kort te komen. Frans kwam aan de start met zijn Dodge Viper, en die was beter uit zijn ‘zomerslaap’ gekomen dan de ULMS-Corvette. De Viper ging lekker! Ook Dylan maakte wederom weinig foutjes in zijn Audi en kon goed volgen. Halverwege de race was het echter paniek in de Porsche pit; de wagen van Harry begon te stuiteren over de baan en moest helaas gerepareerd worden voordat hij door kon rijden. Ondanks dat, kwam Harry toch terug op de baan en wist zelfs ervoor de zorgen dat hij niet als laatste over de finish kwam!

De eerste overwinning van Audi van dit jaar en het eerste podium van de Viper.

Ook in de Scaleauto sprintraces rijden we heats van 3 minuten, en aan het einde van de wedstrijd was het Marco die op het hoogste treetje van het podium mocht staan met 128,9 ronden. Vlak daarachter was het Roger met 128,1 ronden. De derde podiumplek was er voor Frans met 126 ronden. Harry en Dylan sloten de uitslag met 123 en 121 rondjes.

Na de eerste 3 races is Marco aan de leiding gekomen na de pech aan de Porsche van Harry. De stand op dit moment:

  1. ┬áMarco – 56 punten
  2. Harry – 55 punten
  3. Roger – 33 punten
  4. Dylan – 29 punten
  5. Frans – 16 punten.

Volgende week is er geen wedstrijd op de club, omdat er zaterdag een DSC wedstrijd is in Heiligenhaus. Indien er genoeg animo is, zal komende vrijdag wel de club open zijn om te sleutelen en trainen. De week erop zal de eerste endurance race in de ULMS worden gereden!

Dit bericht is geplaatst in Race verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.