Race 2 – 2021

Na een ietwat onwennige start van het nieuwe seizoen vorige week, stonden deze week de 2e edities van de sprintraces in de Scaleauto en ULMS series op het programma. Gelukkig stonden er ook weer meer deelnemers aan de baan; met 4 stuks maar liefst een verdubbeling ten opzichte van vorige week, maar we hopen natuurlijk dat er in de toekomst nog meer enthousiastelingen aan de start komen. Dus: ben je nieuwsgierig en heb je interesse, laat het ons dan weten!

Het startveld in de ULMS klasse

Na een uurtje sleutelen om de bolides startklaar te maken, werd er als eerste geraced in de ULMS serie. Nadat de wagens van Dylan wat extra aandacht hadden gekregen, viel Dylan ook meteen op door hele snelle tijden te rijden! Maar snelheid is niet alles; het gaat er uiteindelijk om dat er zo weinig mogelijk fouten worden gemaakt om zodoende zoveel mogelijk ronden af te kunnen leggen in de tijd die de race duurt, en ook dat ging Dylan erg goed af! Toch was het Dylan die op de 4e plaats finishte, maar met slechts 6 rondjes achterstand op Marco die als 3e werd afgevlagd. Vooraan was het heel spannend tussen HarryW en Roger – vers terug van vakantie. Harry had deze week zijn Silk Cut Jaguar ingezet die vorige week niet vooruit te branden was, maar deze week ging die als de brandweer. Na 4 heats van 3 minuten was het uiteindelijk Harry die met 1 rondje voorsprong op Roger er met de overwinning vandoor ging.

De ULMS wagens op volgorde van binnenkomst (rechts naar links)

De uiteindelijke uitslag: Dylan 98 laps, Marco 104, Roger 110 en Harry won dus met 111 ronden.

 

In de pauze was er tijd voor jong talent: De zoon van Roger hield het niet meer vol en wilde ook heeel graag even racen met de auto van papa! De rechte stukken gaan al prima…

Jong talent aan de baan!

 

Als tweede race was het de beurt aan de Scaleauto’s. Net als vorige week was het hier een strijd tussen Porsche en Audi, maar deze week was het 3 tegen 1 in het voordeel van de Audi’s.

Bij de trainingen werd het al snel duidelijk dat de Audi van Roger wat problemen kende, terwijl deze het vorige seizoen toch veruit de snelste van het veld was. Ook in de Scaleauto plukte Dylan de vruchten van nieuwe achterbandjes, waardoor hij gelijke tijden als zijn concurrenten kon rijden.

Het Scaleauto startveld: Porsche vs Audi!

Bij het doven van de startlichten was het de Audi van Marco die er als een pijl vandoor ging. Na een goeie start bouwde hij zijn voorsprong uit tot bijna een halve ronde, maar daarna slopen er wat foutjes in waardoor hij al snel de leiding kwijtraakte. Het werd wel echt heel spannend omdat het veld goed dicht bij elkaar bleef. Uiteindelijk was het wederom Harry die de meeste rondjes had afgelegd bij het vallen van de vlag.

Volle concentratie aan de baan

De overwinning was dus wederom voor de Porsche, die de Audi’s te snel af was. Op een tweede plek was het Marco, op slechts 1 rondje achter Harry die er in totaal 97 had afgelegd. Roger eiste de laatste podiumplek op met 94 rondjes, op de voet gevolgd door Dylan die net naast het podium greep met 93 rondjes.

De finish volgorde in de Scaleauto race.

Na de race werd nog gezellig nagepraat over van alles en nog wat, en vooral over hoe blij we waren dat we weer aan de baan mochten staan. Ondertussen worden ook al wat voorbereidingen gedaan voor de eerste nachtrace die we in November op de kalender hebben staan; verlichting op de auto’s en langs de baan is daarbij van belang, dus er moet wel nog een en ander uitgedokterd worden.

Volgende week is het alweer tijd voor race 3 van dit seizoen, waarin we wederom sprintraces rijden in beide klasses.

Dit bericht is geplaatst in Race verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.