De kop is eraf!

De kop is eraf!

Yes, we kunnen weer! Na een lange verplichte stop vanwege COVID en daarna de zomervakanties, hebben we afgelopen vrijdag vol goeie moed het slotrace seizoen 2021-2022 afgetrapt.

Helaas waren er een behoorlijk aantal clubleden die de eerste race meteen moesten laten schieten om diverse redenen, en daardoor stonden er slechts 2 dappere zielen aan de start deze eerste vrijdagavond van het seizoen. HarryW en Marco hadden er echter veel zin in, en na wat sleutelen om de bolides raceklaar te krijgen, en de spinnewebben van de baan te hebben gehaald gingen ze van start.

Zoals gebruikelijk was de eerste race op het programma die van de ULMS serie. Nieuw dit jaar is dat we sprintraces houden, maar daarnaast ook een apart endurance kampioenschap gaan uitproberen: deze endurance races gaan minimaal 12 minuten per heat duren en er zullen ook een aantal wedstrijden in het donker worden verreden. Maar deze week werd dus gestart met een sprintrace.

Het ietwat magere startveld in de eerste ULMS sprintrace van dit seizoen

Aan de start stonden Harry met zijn Copenhagen gesponsorde Porsche 962 uit het IMSA kampioenschap van 1988, en Marco met zijn vertrouwde Aston Martin GT die in 2014 op Le Mans reed. Extra voorzichtigheid was heel belangrijk deze keer in verband met het ontbreken van baanmarchals, dus uit de baan vliegen werd extra zwaar bestraft. Toch ging de wedstrijd erg lekker, en na 4 heats van 3 minuten was het de Aston die het grootste aantal ronden had afgelegd: 114 ronden vs 111 voor de Porsche.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de Scaleauto kanonnen. Ook hier kwam Harry met een Porsche aan de start, deze keer een 911 in de kleur van ons koningshuis. Marco probeerde het deze keer met een Audi, en ook in deze wedstrijd waren er geen marchals die gestrande bolides terug in de baan konden zetten.

Porsche vs Audi in de Scaleauto klasse

Deze race was het wel de Porsche die de overwinning opeiste: Met maar liefst 119 ronden lag Harry 5 ronden voor op de tweede plaats, en waren er zelfs meer ronden afgelegd dan in de snellere ULMS serie! Zo zie je maar, snelheid is niet alles.

Volgende week hopen we op wat meer deelnemers aan de start, en een mooi vervolg van de sprintseries in beide klasses.

Heb jij ook zin om eens te proberen?

Neem dan gerust contact met ons op! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Er zijn verschillende raceklasses, of je nou liefst een auto koopt en daar meteen mee kan rijden of ook graag zelf een model bouwt om mee te rijden, het kan allemaal. Meld je even via onze email: info@3.123.220.203, en dan spreken we af wanneer je een bezoekje kunt brengen. Hopelijk tot snel!

Dit bericht is geplaatst in Race verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.