Verslag Race 4 – 2020

Het seizoen is ondertussen alweer 4 races oud. Terwijl het buiten ondertussen koud en nat is, en de verwarming en verlichting binnen weer aan mag, werd de 4e race gereden afgelopen vrijdag in ons clublokaal. Er waren veel afmeldingen deze keer; er stonden slechts 3 deelnemers aan de start. Daardoor was het wel makkelijk om 1,5 meter afstand te houden!

Het was tevens de eerste keer dat we zonder raceleiding moesten rijden. In plaats daarvan hebben we een afstandbediening gebruikt, waarbij de coureur op baan 1 meteen ook de enige marchal was en via deze afstandbediening de stroom van de baan kon halen als een van de wagens uit het spoor gevlogen was (wat uiteraard niet gebeurd is… ).

Als eerste kwamen zoals gebruikelijk de ULMS wagens aan de start. En deze keer was het een klassieke Corvette vs Aston battle!

Corvette vs Aston Martin: het startveld van de ULMS van deze week.

Het was ff onwennig in het begin op baan 1, met de dubbelfunctie als coureur/wedstrijdleider, maar dat ging al snel goed. En Luuk ging werkelijk als de brandweer met zijn Aston. Daar waar normaal gesproken tijden onder de 5.0 seconden per ronde niet zomaar doorbroken worden met een GT wagen, stopte de Aston deze week regelmatig de tijdswaarneming op 4.8 seconden! Luuk nam dan ook al gauw de leiding over de wedstrijd en gaf deze niet meer af tot aan de finish. Ook Dylan in zijn Corvette deed het heel goed na wat reparaties aan de wagen, maar moest helaas toch zijn meerdere erkennen in de beide Aston Martins.

De Aston Martins waren oppermachtig deze week.

Na 9 minuten racen was de eindstand als volgt:

  • Luuk: 106 ronden
  • Marco: 101 ronden
  • Dylan: 94 ronden

In de scaleauto klasse was het Audi vs BMW deze week. De BMW Z4 van Luuk was in onderhoud geweest bij HarryW, en dat had de bolide merkbaar goed gedaan. De BMW had nog wat moeite qua topsnelheid, maar maakte veel goed in de bochten.

Audi vs BMW battle in de scaleauto klasse deze week.

Ook de Audi van Dylan had wat ‘tender love and care’ gekregen voorafgaand aan de race, en dat was goed te merken voor de Benjamin in het startveld. De Hankook Audi kwam heel goed mee qua rondetijden, maar helaas was het de concentratie van de coureur die uiteindelijk toch op raakte. De Z4 van Luuk was bij lange na niet meer de langzaamste van het veld, en Luuk eindigde daarmee op een hele mooie 2e plaats. De overwinning was deze week voor Marco.

De winnende Audi in de scaleauto klasse.

De uitslag na 18 minuten racen:

  • Marco: 191 ronden
  • Luuk: 187 ronden
  • Dylan: 179 ronden

Na de race was er nog wat tijd om te knutselen aan de baan. In eerdere weken was er al een begin gemaakt met het schilderen van kerbstones in de bochten, en hieronder is het resultaat te zien van de 1e bocht na heel wat meten, afplakken en geknoei met verf. Maar het resultaat mag er best zijn, toch?

Creatief met verf: we hebben kerbstones geschilderd in de 1e bocht.

Dit weekend was er ook een wedstrijd in het Duitse Heiligenhaus: Naar voorbeeld van de historische Targa-Florio wedstrijden werd daar een wedstrijd verreden in 3 klasses met modelwagens die vroeger aan deze endurance wedstrijd meestreden. Hieronder een foto van de podiumfinishers van de kleinste klasse, die we jullie niet wilden onthouden!

Het podium van de Klasse 1 in de Targa Florio race die verreden werd op de slotracebaan in Heiligenhaus. Twee schitterende Porsche 356’s en een Porsche 550.

 

Dit bericht is geplaatst in Race verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.