Race 3 2020

Deze week was het alweer race nummer 3 van het nieuwe seizoen. Iedereen begint alweer een beetje in het ritme te komen, en kan er weer gewerkt worden aan kleine verbeteringen danwel compleet nieuwe bolides. Met name HarryW, alias ‘de Raaf’, wordt steeds sneller met zijn wagens van vorig jaar, en Frans is een volledig nieuwe Corvette aan het tunen.

De spiksplinternieuwe Corvette van Frans komt ook al goed op snelheid

 

Na een uurtje sleutelen werden alle racers bij de technische commissie geroepen om te checken of alles aan de regelementen voldeed, en daarna was het tijd voor de start van de races.

De endurance was deze week gepland voor de ULMS serie. Nadat de rode startlichten allemaal uit waren, was het ‘gas erop’ en volle concentratie voor 6 minuten knallen op elk van de 4 sporen.  Voor onze Dylan was het de eerste keer dat hij dit jaar aan de start verscheen, en ondanks dat het toch weer ff wennen was kwam het ritme er toch wel weer in. Voor aan het veld was het wederom Roger, die met zijn Pescarolo veruit de snelste was en de 3e overwinning in 3 races naar zich toe trok. Roger begint echt serieus kandidaat te worden voor het kampioenschap! Daarachter was het een stuk spannender tussen HarryW (eveneens in een Pescarolo LMP) en Bert in zijn Mercedes CLR. Die Mercedes vloog ooit de lucht in op Le Mans, maar gelukkig vloog Bert op de juiste manier over de baan naar een mooie 3e plaats.

Vliegende Mercedes CLR op Le Mans

Ook daarachter werd hard gestreden om de 4e en 5e plaats; vooralsnog is Marco met zijn Aston Martin net iets te snel voor de nieuwe Corvette van Frans, die op slechts 3 rondjes achterstand over de finish kwam. Dat lijkt misschien veel, maar het verschil is dan slechts 15 seconden na 24 minuten racen. Hekkensluiter was Dylan, die nog ff moest wennen in zijn eerste deelname van het jaar.

Winnaar Roger zet HarryW op een rondje achterstand

Daarmee was de eindstand van deze wedstrijd als volgt:

 1. Roger: 292 ronden
 2. HarryW: 284 ronden
 3. Bert: 281 ronden
 4. Marco 271 ronden
 5. Frans: 268 ronden
 6. Dylan: 235 ronden

Roger verstevigt daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap, met HarryW op een 2e positie en Bert op plaats 3.

Vervolgens kwamen de Scaleauto bolides aan de start. Marco had een bliksemstart op spoor 4, maar vanwege stroomproblemen op die baan was die voorsprong al meteen tenietgedaan na de eerste bocht. Maar goed, uiteindelijk komt iedereen aan de beurt op baan 4 waardoor het voor iedereen gelijk is. Ook in deze race finishte Dylan met het minste aantal ronden. Daarvoor was het erg spannend tussen Bert en Marco die op iets meer dan 5 tellen van elkaar over de streep kwamen, met Bert voorop. De top 3 lag ook zeer dicht bij elkaar, met slechts 1,5 rondje tussen de winnaar en de derde plaats. De uitslag:

 1. Harry v A: 133,00 ronden
 2. Harry W: 132,48 ronden
 3. Roger: 131,59 ronden
 4. Bert: 127,21 ronden
 5. Marco: 126,22 ronden
 6. Dylan 110,07 ronden

Roger en HarryW in nek-aan-nek actie

In het scaleauto kampioenschap ligt Harry van Avesaath aan de leiding met Roger op plaats 2 en HarryW op plaats 3.

De standen zijn altijd terug te vinden op de pagina’s van de verschillende raceklasses. Ga via het menu ‘raceklasses’ naar Scaleauto of ULMS.

Stay tuned: volgende week Race 4!

 

Dit bericht is geplaatst in Race verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.