Nieuw seizoen slotracing@Utrack is van start!

Na een lange pauze vanwege Corona en de zomervakanties, is het nieuwe slotrace seizoen weer van start gegaan. Natuurlijk voelt het heel anders aan dan voorheen, maar iedereen doet zijn best om goed om te gaan met het nieuwe normaal. Daardoor zijn wat provisorische aanpassingen aan de baan uitgeprobeerd zodat we voldoende afstand van elkaar kunnen houden, welke later een meer definitieve oplossing gaan worden.

Maar goed, we zijn weer van start! Het was erg leuk om elkaar weer eens in het echt te ontmoeten, en iedereen had er duidelijk zin in. De baan was in redelijke conditie en de grip bouwde redelijk snel op. Als eerste hebben we een endurance wedstrijd gereden van 6 minuten per baan in de ULMS klasse. Roger was veruit de snelste met zijn Pescarolo LMP, met 10 rondjes voorsprong op de nummer 2. Daarachter was het veel spannender, met de nummers 2 t/m4 (Luuk, Bert en HarryW) steeds met slechts 1 rondje ertussen. Hekkensluiter Frans zat met zijn spiksplinternieuwe Corvette C7R op de hielen van Marco in de Aston Martin #97, met uiteindelijk slechts. 0,3 ronde achterstand. Roger, van harte gefeliciteerd met je eerste overwinning van het jaar!

De uitslag:

 1. Roger – 286 ronden
 2. Luuk – 176 ronden
 3. Bert – 275 ronden
 4. Harry W – 274 ronden
 5. Marco – 270,6 ronden
 6. Frans – 270,3 ronden

De winnende Pescarolo van Roger

Als tweede wedstrijd van de avond stond zoals gewoonlijk de Scaleauto serie op het programma. Ditmaal een sprintrace van 3 minuten. Terug van weggeweest was Harry van Avesaath, die zijn Porsche uit de spinnewebben gehaald had en de weg naar het clublokaal weer had kunnen vinden. Gedurende de ULMS wedstrijd had Harry zijn bolide helemaal opnieuw opgebouwd, en zodoende begon hij zonder een enkele installatie ronde gereden te hebben aan de start van de race. Zelfs de gebroken nachten van de afgelopen tijd konden de jonge vader niet van de overwinning houden, en Harry stuurde zijn Hankook Porsche dan ook met 5 ronden voorsprong over de finish. Daarachter was het Roger die de leiding had van een groepje van 4 volgers, beginnend met Marco en gevolgd door Harry W en Bert. Achteraan waren het Frans en Luuk die het akelig spannend maakten. Helaas blijft Luuk veel moeite hebben om zijn BMW Z4 op snelheid te krijgen en finishte hij daarmee als laatste.

De uitslag:

 1. Harry van Avesaath -135 ronden
 2. Roger – 130 ronden
 3. Marco – 129 ronden
 4. Harry Weijermans – 128 ronden
 5. Bert – 127,9 ronden
 6. Frans – 123,9 ronden
 7. Luuk – 123 ronden

Al met al was het een erg geslaagde start van het seizoen.

De Hankook Porsche van Harry die als winnaar over de streep kwam.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.