Raceverslag 21 december 2018

Raceverslag 21 december 2018

Na twee weekjes even geen nieuws, deze week weer een terugblik op de laatste race voor kerstmis. Maar eerst nog eventjes een leuke foto van ‘jong talent’ aan de baan:

Liam te gast bij Urtrack

De kleine Liam heeft blijkbaar de auto-gekte van z’n vader in de genen en was te gast aan de baan. Natuurlijk waren de zoutstengels ook interessant, maar rondjes maken op de baan was zeker zo leuk. Mooi om te zien!

Terug naar deze week. Om alvast in de kerststemming te komen had Bert lekkere kerstkransjes en koekjes meegenomen. Dat was natuurlijk erg leuk, maar als hij dacht daardoor op de baan een voorkeursbehandeling te krijgen, dan had ie mooi pech. Dit jaar is het elke derde dinsdag van de maand tijd voor de oldtimers van de DSC klasse, dus ook deze week stonden de oude bolides weer op het programma.

Startveld top 3 DSC kleine klasse

Deze keer niet gebaseerd op de uitslag van de vorige keer stonden de 3 eerste wagens aan de startlichten bij de kleine klasse zoals in bovenstaande foto is te zien. De overige twee deelnemers mochten later aansluiten.

‘Veldvulling’ in Le-Mans start opstelling

De race verliep netjes en zonder al te grote schades. Zoals al bijna het hele jaar was het wederom Frans die de overwinning opeiste met zijn Corvette. Harry kwam nog mooi dichtbij op iets meer dan 1 rondje achterstand. Marco en Bert zaten heel dicht bij elkaar, ook al hadden ze dat zelf helemaal niet door tijdens de race. Aris had een mooie blauwe Ferrari te leen voor deze wedstrijd, en bracht hem netjes aan de finish op de laatste plaats.

Uitslag DSC kleine klasse

Om nog even na te genieten van de klassiekers, en voor de liefhebbers, hieronder een videoclip die tijdens de race live was opgenomen.

Daarna was het tijd voor de grotere kanonnen in de grote klasse. De startopstelling zoals hieronder is te zien werd natuurlijk bepaald door de eindklassering van de race in de kleine klasse. De Solex van Frans stond daarmee op pole-position, met daarnaast de 917 van Harry en de Rasta-mobiel van Bert.

Startopstelling van de grote klasse

Bij de grote wagens ging het er iets ruwer aan toe, zeker richting het einde. Harry claimde ditmaal de zege voor zich op, met Frans op iets meer dan een rondje. In de laatste ronde klapten Aris, Bert en Marco nog op elkaar in een poging om als eerste de finish te halen. Aris haalde nipt een mooie derde plaats, vlak voor Marco die weer een rondje voorsprong had op Bert.

Uitslag van de grote klasse DSC

Daarna was het zoals gebruikelijk tijd om sterke verhalen te vertellen onder het genot van een hapje en een drankje. Dit was meteen de laatste race van het jaar. Volgende week is er een vrije training omdat het niet zeker is wie er in de vakantie kan komen. Daarna staat op 5 januari de eerste race in het DSC kampioenschap op de kalender, dus zal volgende week goed gebruikt kunnen worden om de autos klaar te maken voor die wedstrijd. Voor degenen die van winterweer houden en nog niet weten wat ze gaan doen in de kerstvakantie, het schijnt dat je in Le Mans ook heel fijn kunt langlaufen…

Sneeuw op het Le Mans circuit

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Raceverslag 21 december 2018

 1. Harry W schreef:

  Super verhaal alweer Marco 🤣

 2. Aris schreef:

  Was weer ouderwets gezellig, mooi verhaal.
  Bedankt weer Marco. Super.

  Fijne kerst iedereen en een goed uiteinde.

  Groet Aris.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.