Raceverslag 30 November 2018

Nadat vorige week de klassieke wagens terug in hun garage waren gestald, was het deze week weer tijd voor de moderne kanonnen. Voordat we konden beginnen werd de baan even gepoetst en gechat, om de grip op de baan weer terug te krijgen nadat die er van af gereden was met de PU bandjes van de oldtimers vorige week.

Aangezien een aantal van ons toch nog bang zijn voor zwarte Piet, stonden alleen de dappere mannen aan de baan die het donker durfden te trotseren. Met slechts 5 deelnemers was het wel lekker overzichtelijk. Het 4e spoor werd uit de software gehaald, waardoor we alleen op spoor 1, 2 en 3 reden en we daarmee 1 wedstrijdleider hadden en 1 marshal, die in geval van noodsituaties de gecrashte autos kon redden.

Startopstelling ULMS Sprintrace

In de ULMS hadden we wederom een mooi gevarieerd startveld, ondanks het kleine aantal deelnemers aan deze ronde. Iedereen probeert er toch zijn eigen voordeeltje uit te halen, en dat begint al meteen aan de start: uit onderstaande opname, genomen vanuit een drone die over de startopstelling vloog, blijkt dat de gele Ferrari al zijn eerste centimeter gewonnen heeft door te ver naar voren te staan op de startopstelling. Zo zie je maar, mannen met Ferrari’s zijn niet te vertrouwen.

Startopstelling van bovenaf gezien

Op een of andere manier werd het een hele leuke avond, met een hoop lol en ook een hoop rare foutjes en toestanden. De race zelf was heel spannend en dat was te zien ook in de uitslag: na ruim 100 rondjes waren er nog 3 bolides in dezelfde ronde, en de koploper lag slechts 1 rondje voor op de rest.

Uitslag van de ULMS Sprintrace

Zoals hierboven al genoemd hing de avond aan elkaar van rare foutjes. Nadat de eerste heat verreden was en Harry moest wisselen met de volgende deelnemer, kwam als nieuwe deelnemer “Frans”  op de computer te staan, maar Bert schoof vrolijk aan en Frans bleef lekker zitten op zijn Marshal-post. Daarmee was het dus niet Frans die met de overwinning er vandoor ging zoals in de foto hierboven is weergegeven, maar was het Bert die won!

De tweede race van de avond werd als altijd verreden met de Scaleautos. Deze week was het een Audi vs Viper evenement.

Audi vs Viper bij de Scaleautos

Ook in de Scaleauto was het even spannend als ludiek. Het ging super hard, en er waren even harde crashes. En veel ook. Ook pech hebben we gezien, zoals bij de Audi van Harry waarbij de motor los kwam van het chassis en hij dus totaal geen aandrijving meer had. Nadat de motor opnieuw was vastgemaakt liep de Audi ook een stuk sneller dan voorheen. Weer wat geleerd…

En dan het meest rare moment van de avond. Eerst het geluid van twee auto’s die elkaar raken, daarna het geluid van een body die meters doorschuift over de baan. Maar waarom gaat die body zover door? Normaal gesproken gaat de stroom meteen van de baan en gaan alle auto’s vol op de rem, maar deze Viper bleef gewoon doorgaan…

Viper body op de baan na crash.

Wat bleek nou? Het chassis stond nog netjes stil voor de bocht, netjes afgeremd zoals we verwachten, maar de body was geraakt door een andere deelnemer en zo van het chassis afgeschoten en twee meter verder tot stilstand gekomen.

Chassis staat nog op de baan, maar de body die erop zat is al twee meter verderop!

En alsof dat nog niet gek genoeg was, was de rooie ‘brandweer’ Viper alsnog de winnaar van de race. Frans won dus, met 162 rondjes, op twee ronden gevolgd door Marco die de eer van Audi hoog hield, en een mooie 3e plek voor Paul met zijn Viper.

Het was weer eens ouderwets gezellig, en onder het genot van een paar “Kabouter biertjes” was er genoeg om over na te praten. Volgende keer meer…

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Raceverslag 30 November 2018

  1. Harry W schreef:

    Alweer m’n complimenten voor je verslag Marco. En ja, ’t Was erg gezellig.
    Tot volgende week 😁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.