Raceverslag DSC 23 november

Een keer of vier per jaar komen we samen met onze racevrienden uit Schwalmtal om met klassieke modelletjes te racen. Naast de officiele wedstrijden in de Deutsche Slotcar Classics serie, hebben een aantal Urtrackers veel lol in het rijden met deze wagens die met hun PU bandjes een heel ander rijgedrag hebben dan waar we normaal mee rijden. Ook afgelopen vrijdag kwam er weer een delegatie uit Duistland op bezoek, en dat was wederom erg relaxed en gezellig. Tenminste, naast de baan dan… Wanneer de lichten op groen gaan en de oldtimers vol op het gas gaan, dan gaat het wel hard tegen hard. Zelfs de coureurtjes die in de auto’s zitten hebben af en toe de schrik om het hart, zoals ook te zien is in onderstaande foto.

Grote ogen van de schrik!

De DSC avonden beginnen altijd met een qualificatieronde. Nadat we allemaal 30 seconden de tijd hadden om een snelle ronde eruit te persen op spoor 2, was het resultaat als hieronder te zien is.

Resultaat van de kwalificatie.

De pole position werd opgeÃĢist door Frans met zijn Corvette, nipt gevolgd door Michael Dietze en Bert. De beide zonen van Michael waren er ook bij en vulden de laatste plaatsen, maar ze zaten er erg dicht bij ondanks dat ze de baan nauwelijks kenden.

Nu de startopstelling bekend was, kon de wedstrijd voor de kleine klasse beginnen na het maken van de groepsfoto van alle deelnemers.

Het startveld van alle wagens in beide klasses.

De wedstrijd begon met de snelste 4 deelnemers uit de kwali, en het was voor iedereen weer even wennen om in het wedstrijdritme te komen. Na een paar rondjes was het Frans die als een warm mes door de boter ging en langzaamaan wegreed van de rest van het veld. Uiteindelijk bleek dat het hele middenveld toch mooi dicht bij elkaar zat en slechts op een paar rondjes afstand van elkaar finishte. In de tweede heat met de langzamere deelnemers werden wat meer foutjes gemaakt, maar werd wel respectvol gestreden.

Uitslag van de race met de kleine klasse

De eerste race werd dan, zoals verwacht, met overmacht door Frans gewonnen. Michael haalde een mooie tweede plaats binnen, en Harry had zich ook naar voren kunnen vechten en eindigde als derde op het podium.

Ook de grote klasse werd gestart door de snelle jongens, gevolgd door de langzamere goden. In beide groepen werd hevige strijd geleverd, en vooral ook in de tweede groep ging dat geregeld met serieus contact gepaard. Hieronder een paar sfeerbeelden van de oude beestjes in het heetst van de strijd.

Startopstelling van groep 2.

De Ferrari van vader Dietze in actie.

Harry jaagt op de bolide van Frans.

Bert in de laatste bocht.

Harry op weg naar de overwinning.

In de grote klasse was het Harry die zijn Ferrari het mooiste in het spoor kon houden en duidelijk weg kon rijden bij de rest. Bij het vallen van de vlag was het dan ook Harry die de overwinning naar zich toe getrokken had, gevolgd door Bert en Frans. De jonge Sebastian Dietze liet een geweldige race zien, vooral ook door een rondenlang gevecht met Marco aan te gaan waarbij wat ellebogenwerk niet uit de weg werd gegaan, en dat gevecht winnend af te sluiten op slechts een halve ronde van Udo. Goed gedaan Sebastian! And last but not least, de allerjongste van de deelnemers die zijn handen vol had aan zijn lastig te besturen wagen op een vreemde baan. Respect voor het doorzetten is zeker op zijn plaats voor Alexander.

De uitslag van de race in de grote klasse.

Uiteraard werd de avond weer afgesloten met een drankje en sterke verhalen over van alles en nog wat. De volgende DSC race in Urmond zal plaatsvinden op 21 december, en volgende week rijden we weer ULMS en ScaleAuto.

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Race verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.