Raceverslag 16 november

Op 16 november was er weer een gezellige bijeenkomst bij Urtrack, waarbij we in twee klasses een wedstrijd hebben gereden. Deze keer was ook de wedstrijdleiding tevreden, want ondertussen voldoen alle wagens die zich aanmelden aan de regelementen van het nieuwe seizoen. Gezonde spanning en tijdsdruk kennen we ook bij het slotracen. Deze week was het spannend voor Harry W, die helaas niet genoeg tijd had voor zijn sleutelwerk en daardoor met z’n gele Ferrari aan de start kwam zonder een meter getraind te hebben. Dat hoeft niet altijd slecht nieuws te zijn, getuige het feit dat vorige week een Audi de overwinning claimde na 4 maanden niet op de baan te hebben gestaan!

GT startveld 1e heat in de ULMS

In de ULMS klasse kwamen de ‘young guns’ met hun LMP armada deze week ook aan de start naast de oude rotten met hun GT’s. Het werd al snel duidelijk dat de GT’s niet echt waren opgewassen tegen het geweld van de LMP’s. De meningen waren verdeeld of de rijderskwaliteiten hier niet ook iets mee te maken hadden, maar dat laten we verder maar in het midden. De uitslag was dan ook niet verrassend, en de overwinning ging naar Roger met ruim 242 ronden en net geen hele ronde voorsprong op Toine. De eerste GT kwam op de 3e plaats, en dat was de Spijker van Paul.

Scaleauto’s in actie

Ook in de Scaleauto wedstrijd was het aanvankelijk erg spannend. Er waren overal gevechten op de baan, en dat ging er soms hard aan toe. Materiele schade was er ook volop, en dat bleef niet beperkt tot spiegeltjes en deurklinken! Er was dan ook regelmatig een chaos-periode, wat wel even een lekker ontspannen momentje geeft voor de heren coureurs. Onderstaande paparazzi-foto laat zien hoe het er tijdens de neutralisatie uitziet.

Alweer chaos…. Even proberen de wedstijdleiding om te praten!

Ook de Scaleauto sprintrace werd gewonnen door Roger met zijn R8, op een halve ronde gevolgd door Toine met zijn Viper. De derde stek werd dit keer opgeeist door Frans, ook in een Viper. De Audi R8 van Marco die vorige week nog de overwinning schreef, had nieuwe achterbanden laten monteren en viel daarmee terug naar het achterveld. Zo zie je maar dat nieuw niet altijd beter is!

Ook al doen we bij Urtrack niet aan voetbal, maar in de derde helft wordt ook voldoende tijd gestoken. Na afloop van de races was het nog lang onrustig in Urmond. Volgende week staan de classics op het programma en krijgen we gastrijders uit Duitsland in Urmond. Tot dan!

Voor de volledige uitslagen, zie de foto’s hieronder.

ULMS endurance uitslag 16-11-2018

Scaleauto sprint uitslag 16-11-2018

Dit bericht is geplaatst in Race verslagen. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Raceverslag 16 november

  1. Harry W schreef:

    Ook nu weer leuke samenvatting!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.