Races 9 november

Raceverslag vrijdagavond 9 november.

Afgelopen vrijdagavond was er weer een clubrace bij Urtrack. Na eerder overleg, waarbij we onder andere de regelementen voor het huidige seizoen enigszins hebben aangepast, was het voor ondergetekende ook meteen de eerste deelname dit seizoen. Ook zijn er wat personele verschuivingen geweest binnen de club, waardoor onze nieuwe keurmeester Aris meteen aan de bak mocht met de technische controles van de bolides.

Keurmeester Aris aan het werk

 

 

 

 

 

 

Gelukkig waren de nieuwe regelementen zodanig dat je zonder aanpassingen ook met de wagen van vorig jaar mag starten, dus iedereen was meteen goedgekeurd. Als het sleutelen is gedaan en de startopstelling wordt klaargezet, komt er een verrassend model aan de start bij de ULMS serie! Een nieuw project van Paul, die een heuse Spijker gaat opknappen.

ULMS Startopstelling

Een Spijker op Le Mans (In 2006)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan gaat het geweld van start. Met 7 deelnemers aan de regelaars is het doorwisselen op de 4 sporige baan, maar al snel beginnen de gevechten zich toch af te tekenen. Er wordt flink gestreden met regelmatig contact tussen de gele Ferrari en een Aston die zich tevergeefs probeert te unlappen.  Uiteindelijk gaat de zege in deze sprintrace naar de gele Ferrari van Harry, op slechts 5 centimeter voorsprong  van de Spijker.

Na een korte onderbreking voor vloeistofwissels van de coureurs is het dan tijd voor de ScaleAuto endurance race. Hier gaat het er wat vriendelijker aan toe, hoewel ook in deze race er behoorlijke crashes met de vangrail waren. Het is uiteindelijk de Audi R8 van Marco die de minste foutjes maakt en tussen alles door naar de overwinning rijdt, gevolgd door Frans en Paul in de Vipers .

 

Onder het genot van een drankje werd er nog wat te eten besteld, en nagepraat over de races en gespeculeerd over de Formule 1 in Brazilië. Volgende week staan we weer klaar voor de volgende races.

Dit bericht is geplaatst in Race verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.