Plezantste plasticbaan van het land

Jonge kinderen en oude ‘kinderen’ gewapend met Audi’s, Porsche’s en Vipers van het merk Scaleauto beten afgelopen zaterdag het spits af op de nieuwe baan van Speedlines in Diepenbeek. De nieuwe baan die de naam Demervalley draagt is een prachtig aangeklede 6-sporige Carrerabaan. Geert Mertens en zijn clubgenoten hebben duidelijk de handen uit de mouwen gestoken om dit circuit te bouwen. Compleet met rotspartijen, grindbakken, een pitsstraat en een heuse ru├»ne is deze baan een lust voor het oog. Vrijdagavond werd de baan officieel geopend en Bert overhandigde namens Urtrack een klein aandenken ter ere van de nieuwe baan. Zaterdag pronkte deze foto van een vuurspuwende Ferrari-formule 1-auto al aan de muur in de ruimte waar de nieuwe baan staat opgesteld. Natuurlijk zijn wij als Urtrackers gewend om veel op houten banen te rijden en het was al een hele tijd geleden dat ikzelf op een plasticbaan gereden had. Daarom, het was even wennen, maar het viel goed mee. Vergeet niet, Urtrack heeft jaren lang veel raceplezier gehad op haar eigen Fleischmann-baan. De nieuwe Carrerabaan van Speedlines rijdt lekker en uitdagend. Gaandeweg de race bood het circuit steeds meer grip. Roger kwalificeerde zich met een vijfde tijd als beste Urtracker. Een paar honderdste sneller dan ik met mijn Porsche. Frans kwalificeerde zich verdienstelijk in de B-groep. Tijdens de wedstrijd werd er met gelijk materiaal gestreden en dit is naar mijn mening de charme en de kracht van het Scaleautoconcept. Auto op de baan en racen! Ik duelleerde in de eerste wedstrijd een paar keer zijde aan zijde met Roger en zijn Mercedes. Toen de finishvlag viel was een derde plek mijn eindresultaat, een beetje geholpen door het feit dat Geert buiten het klassement meedeed. De eerste plek was voor Michael, allias ”Fast Phil” en de tweede plek werd bezet door Rubben, proficiat. De jeugd reed in een apart klassement. Hier was Jeroen de snelste, gevolgd door Robin en Thibaut. Wij Urtrackers hebben een mooie zaterdagmiddag gehad in het nieuwe gedeelte van het clubgebouw. Jan, bedankt voor de WD-40-ondersteuning om de grip te vinden die ik nodig had. En het mooiste eindresultaat was toch wel dat wij, de drie Urtrackers, met een glimlach op ons gezicht naar huis reden. De Belgische gezelligheid en onderlinge relaxte race-achtige sfeer hebben zeker hiertoe bijgedragen. Racen op een plasticbaan ruikt een beetje naar vroeger toen we met DTM-auto’s deur aan deur clubraces reden. Speedlines, bedankt en veel plezier met jullie nieuwe baan!

Jeugd

1. Jeroen
2. Robin
3. Thibaut
4. Garou
5. Kobe
6. Mathias
7. Zitha
8. Rune
9. Chelsey
10. Christophe

Volwassenen

1. Michael
2. Rubben
3. Geert (gediskwalificeerd)
4. Rob
5. Peter
6. Roger
7. Kenny
8.Frans
9.Danny
10. Jurgen

image

imageimageimageimageimage

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.