De 6 uren van Diepenbeek: oude bekenden, nieuwe motoren.

Nieuwe motoren en een andere samenstelling van het jeugdteam gaven deze 6 uren van Diepenbeek een nieuwe impuls. Met een srp-motor vastgeschroefd op een SLP-chassis duurt een snel rondje op de houten slotracebaan van Speedlines ongeveer 4.2 seconden. De wagens hadden zichtbaar en voelbaar meer power. Dit vergde de opperste concentratie en veel aanpassingsvermogen van de piloten. Mede daardoor was de trots die teamleider Bert uitte aan het adres van zijn slotracegezellen behoorlijk terecht. Rene en Luuk bewijzen wederom dat ze weten hoe ze de slotraceregelaar moeten vasthouden en als ware kameleons pasten de piloten zich aan aan de nieuwe omstandigheden. De mannen behaalden samen met Roger, die de nodige racekilometers achter zijn naam heeft staan in Diepenbeek, een mooie derde plaats. De Courage met Bo-Tek-sponsoring deed menigeen in het stof bijten, inclusief mijzelf. De Blues Brothers, het andere team met als thuishonk Urtrack, maakte een sprong voorwaarts. Een vijfde plek was het resultaat na 6 uren racen. Dat is twee plekken hoger in de ranglijst dan vorig jaar. Harry kwam ook nog twee stints het team versterken om de nieuwe motor te leren kennen. Ook deze ervaren racer moest toch even wennen aan het nieuwe rijgedrag. Al met al belooft dit wat voor de aankomende 24 uren, want ondanks de 6 uren blijft de 24 uren een hot item. Het debutantenteam SRCS kaapte de directe kwalificatieplek op het nippertje weg ten koste van Urtrack Junior. Proficiat SRCS met jullie startplek die na de race bevestigd werd door de oude rot in het vak Rob de Ridder. Toch heeft Urtrack een startplek op zak voor de 24 uren, maar daarover later meer… Slotraceclub Speedlines, bedankt voor de organisatie. Ik spreek namens alle deelnemers van Urtrack als ik zeg dat we een gezellige en sportieve dag hebben gehad. Daarnaast zijn beide Urtrackteams tevreden met hun behaalde resultaat. Bovendien was de culinaire uitsmijter in het Griekse eethuisje aan de overkant een leuke afsluiter. Voorzitter Geert Mertens en zijn steun en toeverlaat binnen de club Ilse schoven ook nog aan voor een hapje en een drankje en daarmee werd deze slotracedag culinair afgesloten. We zien elkaar weer op de 24 uren als we de dag en de nacht weer te lijf gaan, want de veldslag winnen van de klok blijft een uitdaging voor iedere slotracer…

image

Proficiat A-team met jullie overwinning.

image

Blues Brother Marco bekijkt de wedstrijd.

image

Helemaal links: René mag de start van de race voor zijn rekening nemen.

image

Het voltallige Urtrack Junior Team. Netjes gedaan mannen en proficiat met jullie derde plek.,

image

De startgrid

image

De einduitslag.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.