Tweede zes uren van Urtrack: slotracegekte schept juiste sfeer

De tweede zes uren van Urtrack ligt achter ons. We kijken terug op een geslaagde racedag. Gezelligheid stond voorop en dat werd gecreëerd door een deelnemersveld als dit, dat bestaat uit nette mensen die hun gezamenlijke passie graag delen.

1. Geinslot 2497 ronden
Vorig jaar maakte het team al een sterke indruk. Dit jaar mocht de Geinslot-Equipe na een sterke wedstrijd de grootste beker mee naar huis nemen. Desmond Dekker zette na de start meteen de toon en schoot pijlsnel uit de startblokken met de ‘oude’ Corvette. Geinslot was gekomen voor de hoogste eer, dat was duidelijk. Gilbert en Desmond, proficiat met jullie overwinning.

2. Urtrack Junior 2471 ronden
Met maar liefst 4 reservebody’s en een sponsorcontract op zak pakt team Urtrack Junior de zaken degelijk aan. Een inmiddels bekend beeld: Bert langs de baan en de jongens aan de baan. Constant gereden en meedoen met de topteams. Jullie mogen trots zijn op dit resultaat en geef de beker een mooie plek op de club. Blijf zo doorgaan, want Urtrack Junior maakt Urtrack trots.

3. Dison 2452 ronden
Onze twee Belgische slotracevrienden van Dison waren zaterdag om 07:30u stipt op de club en begonnen meteen druk te trainen. Na enkele testmeters werd de auto op punt gezet. De mannen zaten goed in de wedstrijd en reden sterke stints. André had in het heetst van de strijd soms letterlijk het zweet op zijn voorhoofd staan: thats the spirit. Een derde plek is daarom ook meer dan verdient.

4. MTRC 2408 ronden
De mannen uit de Zaanstreek nemen niet alleen hun slotracekoffer mee, maar ook heerlijke sigaren en lokale specialiteiten. Tot laat in de late uurtjes hebben we gepraat over slothistorie, slotrace-legendes, muziek en cultuurverschillen. Op de baan waren de mannen zeer competitief met hun Courage LMP. Er staat stond dan ook een behoorlijke brok ervaring aan de baan. Eric bijvoorbeeld is begonnen met slotracen in de jaren zeventig. Mannen tot volgend jaar, succes met jullie houten baan en wie weet… volgend jaar een bekertje mee naar de huis.

5. J-Force 2251 ronden
De junioren van Speedlines hebben deze editie hun persoonlijk resultaat verbeterd. Vorige jaar waren jullie zesde, dit jaar zijn jullie vijfde. Netjes gedaan mannen en jullie deelname is belangrijk, want de jeugd heeft de toekomst. Hopelijk zien we jullie in Speed 74 tijdens de 6 uren aan de baan en anders tijdens de SJC-wedstrijden die jullie voorzitter ieder jaar met liefde voor de sport organiseert.

6. MTRC II SAEDT 2172
Een mooie Marcos gelakt met lak van de AC-tion. Jullie Marcos vond ik persoonlijk wel een lust voor het oog. Op vrijdagavond wisten jullie het ook gezellig te maken en dank voor het kneedbaar metaal dat jullie mij als gift gaven. MTRC II bracht nieuwe en bekende gezichten aan de baan. Tevens is het heelijk om te zien hoe jullie tijdens de wedstrijd genieten van onze gezamenlijke hobby/sport. Tot volgend jaar, de hotelkamer bij Hotel Urtrack is al geboekt.

7. G-Force 2126 ronden
De laatsen zullen de eersten zijn. Jongens, het zat jullie niet mee. Aan het begin van de wedstrijd waren er contactproblemen en later moesten jullie de motor wisselen. De combinatie Michael, Robby en Geert vormt een sterke line-up, maar tegen de pechdemoon die jullie achtervolgde is geen ervaren slotracers opgewassen. Tweemaal deelnemen en tweemaal pech, maar ik zeg op mijn beurt: “driemaal is scheepsrecht dus op naar de volgende editie.”

Een evenement als dit is onmogelijk zonder de inzet van onze clubleden die vrijwillig hun steentje bijdroegen. Marco, Miranca en Dorien, bedankt voor de catering die jullie op touw hebben gezet. De chili con carne was heerlijk. Marco, dank voor het beschikbaar stellen van de slaapplek voor Cedric, een mooi gebaar. Bert en Frans, dank voor het leuke sleutelhanger-aandenken dat jullie sponsorden, want op deze manier gaat niemand met lege handen naar huis. Harry en Frans dank voor het bemannen van de wedstrijdleiding. Bert, zoals altijd, mooi dat je de junioren weer onder je vleugels hebt genomen in ons eigen jeugdteam, op naar de volgende wedstrijd. René, dank voor de Bo-Tech-ondersteuning aan slotraceteam Urtack Junior. Dank aan de deelnemers en ik hoop jullie natuurlijk volgend jaar wederom te mogen verwelkomen op ons clubje, bij dezen nodig ik jullie nu al uit voor de derde editie.

Robby

imageimageimageimageimageimageimageimageimage image

Meer foto’s: check de Facebookpagina van Urtrack.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Tweede zes uren van Urtrack: slotracegekte schept juiste sfeer

  1. Crash schreef:

    Nice report guys, where was the race????? I’ll try and find the pictures when I get a chance…Hope there are pictures of the chassis’s and motors ….
    I love these cars, they are so beautiful….Keep em in the slot guys and gals…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.