De 24 uren van Diepenbeek: nieuwe formule werkt ouderwets gezellig

Maanden van te voren werd er door de technische commissie over en weer gecommuniceerd over hoe deze editie van de 24 uren eruit zou komen te zien.  Enkele kleine reglementswijzigingen werden opgenomen in het reglement, anderen weer van tafel geveegd. De grootste vernieuwing bleek toch wel de manier waarop de wedstijdwagens gekeurd werden. De technische controle werd uitgevoerd door drie commissieleden, elk van een ander deelnemend team. Op vrijdagavond vond er een pre-keuring plaats. Op deze manier konden afwijkingen al vroeg geconstateerd worden met als resultaat dat zaterdagmiddag de laatste keuring soepel verliep. Natuurlijk lag er bij iedereen nog redelijk vers in het geheugen wat er vorig jaar gebeurd was. Desalniettemin, toen de lichten om 16:00u op groen gingen en de wagens het strijdperk van de 16de editie betraden zat de sfeer er goed in. Onderling was de competitie zeer fair en hielpen de diverse teams elkaar zelfs met pitstops. Er werd netjes geracet, maar van tijd tot tijd ook op het scherpst van de snede . Zeker als het ging om een positie in de race, want slotracen blijft immers een competitiesport.

Team Urtrack was gekomen om een gooi te doen naar de hoogste trede op het podium. De wagen voelde goed aan en was ook snel, maar materiaalpech prikte de wensballon om voor de vijfde maal onze naam op de begeerde wisselbeker te plakken genadeloos lek. Tot diep in de nacht deed hoop ons leven, maar na een technische genadeklap in de zeer vroege morgen lag onze Porsche LMP Spyder op de 4de plek. In de laatste uren van de wedstrijd ontvouwde zich nog een schitterend gevecht met de mannen van Fastlane. Deze mannen hebben niet alleen een neusje voor goede sigaren en een goed gesprek, ze weten ook goed hoe ze een slotraceregelaar moeten vasthouden.  De winst ging dit keer wederom naar The A-Team. Aan het begin van de race was teamcaptain Desmond Dekker niet tevreden over de snelheid van hun Mosler en daarom besloot hij de motor te wisselen. Gaandeweg, zeker op zondag, nam The A-Team de leiding steviger en steviger in handen. Dennis, Desmond en Hugo, proficiat met jullie eerste plek. Een speciale overwinning, want voor het eerst in de historie van de 24 uren van Speedlines wint een team waarin vader en zoon samen rijden. Op de tweede plek eindige het thuisteam G-Force.  Ze reden een race zonder veel problemen en bewezen een constante factor te zijn vooraan in het veld.  Met ex-wereldkampioen slotracen Geert Mertens raakte ik een spannend en mooi gevecht verwikkeld op de baan. Broeders racing liet dit keer zien veel progressie geboekt te hebben. Ze deden stof opwaaien in de trainingen met snelle tijden en eindigde op een 5de plek algemeen. De mannen van MTRC kozen voor bruut Amerikaans geweld, namelijk een van de Le Mans-iconen uit GT-klasse: de Corvette GT. Daarnaast waren ze met hun fluorescerende teamoutfit niet te missen aan de baan.  Polder racing was wederom van de partij en reed met een  strak in de gele lak zittende Ferrari 333SP naar een achtste plek algemeen. Slotshop zette een prachtige Ferrari 458 op de baan en won dan ook naar mijn mening terecht de concours de élégance. Het team van keizer Tom moest deze plek wel delen met ons team. De kleurstelling van de Porsche Merkenstijn viel in de smaak en de beker van de concours krijgt een mooi plaatsje, want deze fungeert als kroon op mijn werk in de lakstraat. Harry en Rudi bedankt voor de tijd die jullie vrijmaakte om de Porsche op punt te zetten, want hierin zitten weer de nodige uurtjes.  Na technisch gefilosofeer en sleutelwerk aan de wagen stond er een auto op de baan waarmee je aanvallend kon rijden en het mogelijk was snelle wedstrijdstints neer te zetten. Tot diep in de nacht ben ik opgebleven en daarna ben ik, gesloopt door de lange spannende nacht, twee uur rust gaan pakken in de familietent die Roger had opgezet op camping Speedlines. Diepenbeek 2015 was de spannendste editie ooit en tot diep in de nacht vroeg de wedstrijd het uiterste van haar deelnemers. Geert, Ilse en Speedlines, dank dat jullie dit evenement georganiseerd hebben en de vierentwintigurenhistorie opnieuw de mogelijkheid geboden hebben om geschreven te worden.

  1. THE A TEAM (GT) met 15636 ronden. (1ste in de qualificaties)
  2. G-FORCE (GT) met 15493 ronden. (5de in de qualificaties)
  3. URTRACK (LMP) met 15260 ronden. (3de in de qualificaties)
  4. FASTLANE (LMP) met 15212 ronden. (2de in de qualificaties)
  5. BROEDERS RACING (LMP) met 14713 ronden. (4de in de qualificaties)
  6. MTRC (GT) met 14435 ronden. (7de in de qualificaties)
  7. SLOTSHOP (GT) met 14368 ronden. (6de in de qualificaties)
  8. POLDER RACING (LMP) met 13803 ronden. (8ste in de qualificaties)

IMG_6473 IMG_6498 IMG_6504 IMG_6525

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.