Het jeugdteam bij Speed 74

Speed 74 bestaat ondertussen 40 jaar. De club uit Hardixveld-Giessendam vierde dit heuglijke feit met een jubileumdag. Exact een weekend daarna vond de 6 uren van Speed 74 plaats. Urtrack nam deel met een jeugdteam, ondersteund door onze welbekende jeugdmentor Bert Hochstenbach. Het jeugdteam was een samenwerking tussen Slotraceclub Speedlines en MRC Urtrack. Robin en Jeroen van Speedlines en René en Luuk van Urtrack bundelden hun krachten. De laatste drie maakten hun debuut op de speedway van Speed 74. Gaandeweg de wedstrijd deden de rijders ervaring op en dat was ook te zien aan de rondetijden. Goed gereden mannen, een zesde plek is niet onverdienstelijk. Bert nam de coachingstaak weer met veel plezier op zich en de junioren vormde echt een team, want de rijders reden op een sportieve en professionele manier hun westrijdstints. De mannen hebben veel ervaring opgedaan, dat is een goede ontwikkeling. Het team nam ook enkele supporters mee: vader Marco en vader Frans waren ter ondersteuning mee afgereisd naar Hardixveld. Ze waren regelmatig aan de baan te vinden of aan de bar voor een natje en een droogje. Helaas kon ons andere juniorenlid, Cedric Munten, niet deelnamen aan de wedstrijd wegens een griepje. Hopelijk ben je er de volgende keer weer bij Cedric. Oude bekende die het Nederlandse slotracelanschap kleur geven stonden bij Speed 74 aan de baan: MTRC, Polder Racing, G-Force, Road Warrior, Oud en Nieuw, KAV-racing, allemaal waren ze van de partij. Zelf reed ik niet mee, maar het babbelen met eigen clubleden en niet-clubleden was zeer vermakelijk. De mannen van MTRC wisten mij te melden dat hun houten baanproject de nodige vorderingen maakt. Ook de voorzitter van Speedlines is weer bezig met de voorbereidingen van het SJC-kampioenschap. Velen slotracebekende waren van de partij en velen zijn altijd in voor een gesprek voor ‘onze’ gezamenlijke hobby: slotracen!

Hieronder enkele foto’s.

image

image

De mentor kijkt toe hoe zijn pupillen slotracen. Bert begleidt uit liefde voor de sport nu zijn tweede generatie slotracers.

imageDe supporters, mentale ondersteuning.

image

imageDe bolide: the saga continues

image

Hierboven van links naar rechts: René, Luuk, Jeroen en Robin. Mooi gedaan mannen. Urtrack en Speedlines united.

De einduitslag:

  1. The A-team 3741
  2. Road Warrior 3615
  3. G Force 3578
  4. Oud en Nieuw 3498
  5. Polder Racing 3403
  6. J-Force  3360 (juniorenteam Speedlines en Urtrack)
  7. KAV-racing 3290
  8. MTRC 3092
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.