Formule toen en nu…

image

Een koffertje met classic Formule 1-auto’s en enkele enthousiaste clubleden die hun passie voor deze modellen niet kunnen en willen verbergen. Zo kan het moment omschreven worden toen deze schaalmodellen weer na lange, lange tijd op de baan stonden bij Urtrack. Tijdens de afgelopen vrije trainingsavond had ik het racekoffer meegenomen dat Rudi mij enkele maanden geleden had gegeven. Ik wilde graag nog eens de auto’s bekijken waarmee classic Formule 1 werd gereden aan het einde van de jaren 90. In die tijd, in 1997 om precies te zijn, werd ik lid van Urtrack. Toen werd geracet met deze modellen en dit maakte op mij een onuitwisbare indruk. Bert en Rudi zijn altijd gecharmeerd geweest van klassieke raceauto’s en dat uitte zich toen al in het racen met deze slotcars. Formule 1’s uit de jaren 50 en 60 driften in die dagen vastberaden over de 4-sporige Fleischmannbahn. Ook werden clubblaadjes ontworpen waarin tekeningen verwerkt werden van race-stipheld Micheal Vallaint. Kortom, toen dit koffer geopend werd kon men weer even proeven aan deze vervlogen tijden. Onder andere de Lotus van Graham Hill en de Formule 1-wagens uit de jaren 50 en de 60 gooide hoge ogen. Ook werd met veel plezier enkele ronden gereden -of moet ik zeggen gedrift- met een Matra Formule 3-bolide. Hieronder een sfeerimpressie, een stukje Urtracknostalgie.

image

image image image

In 2014 wordt in slotraceland de Formule 1-klasse steeds weer populairder. Michael Niemans is een gedreven organisator die deze klasse in Duitsland terug op de kaart zet. Ook in Nederland wordt de klasse steeds populairder, want ook in de lage landen zijn enkele gedreven organisators actief. Bert laat zich hierdoor inspireren en bouwt aan een Ferrari Formule 1 uit de jaren 80. De FNS -klasse-1 is dit weekend te gast in Swisstal. Bert spotte daar een prachtige Brabham Formule 1, deze is tevens hieronder te zien.

image image image

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Formule toen en nu…

  1. ed.boerwinkel schreef:

    Ziet er goed uit die ferrari, hoop dat dit een blijvende klasse is.denk er ook aan om hier in mee te draaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.