Scaleauto verstelbare achterbrug

Beste Urtrackers,

Laten we bij de Scaleautoklasse een verstelbare achterbrug toe? Hierover kan gestemd worden. Hieronder staan enkele voor- en nadelen. Met behulp van deze informatie kun je je stem uitbrengen. Let op: er kan gestemd worden tot en met 2 oktober.

Waarom wel:

Voorbeeld: neem de Porsche Scaleauto 911. Banden kleiner dan 26 mm kan men niet rijden, om 1.3 mm grondspelling te vrijwaren. Groter dan 26,3 kan ook niet, want dan raakt de band de kap. Met kleinere banden rijden heeft zeker een voordeel, als daardoor de bodemplaat lager bij de baan kom, maar bij 1,3 mm bodemvrijheid is dit niet aan de orde. Nu rijden we de banden in de ULMS-klasse met nieuwe banden tot 26,5mm. Dan kan men ze op de Scaleauto gebruiken, enkel tot 26 max. Dan ligt de auto te laag.

Moraal van het verhaal: met een verstelbare achterbrug kunnen de banden langer gebruikt worden.

Waarom niet:

  1. Waarom extra kosten maken bij een lowbuget/instapklasse.
  2. Deze upgrade zal zeker lijden tot een verbetering in de wegligging. Dus moet je er een kopen om competitief te blijven.
  3. Hoe groot mogen we de banden dan rijden? Reglement aanpassen?
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.