De twee-liter-proto-series: hobbyracen in een notedop

image image

Het slotraceseizoen bij Urtrack werd voor de derde keer op rij ingeluid met de Europa Trophy voor twee-liter-prototypes. Vrijdag was er weer de traditionele barbecue, echter dit jaar zonder twee-liter/oldtimerfanaat Bert. Hij geniet op dit moment nog van een vakantie in Kroatië, we hebben je gemist Bertje. Onder de nieuwe partytent waren naast enkele Urtrackers diverse gasten aanwezig. De foto hieronder spreekt boekdelen, de inwendige mens werd op vrijdagavond goed verzorgd. imageZaterdagmorgen was er desalniettemin vroeg beweging bij Urtrack. Om 08:30 werd stevig naar Duits voorbeeld ontbeten door Karl en Rob. De Europa Trophy kon beginnen. Ook Micheal Drangusch was met zijn gezinnetje afgereisd naar Urmond. De kleine kroost van Michael draaide enkele ronden op Urtracks houten baan, zo vader zo zoon. Rond één uur was het startveld compleet. Tien starters, waaronder drie gasten. Ook Stefan Kuhn, een oude bekende van Urtrack, had zijn Lola twee-liter van stal gehaald. Na een korte kwalificatie, een halve minuut per baan, werden de twee-liter-prototypes losgelaten in het strijdperk. Spanning alom, want in de eerste groep bleven alle rijders de nodige minuten in de zelfde ronde, een lust voor het oog. Racen is vechten! Het was na het nodige close racing Karl die de eerste race als winnaar wist af te sluiten. Zou het dan toch gaan gebeuren voor de Keulenaar, tijdens het ontbijt uitte hij zijn ambities: “graag zou ik een keertje winnen.” Deze wens werd ingewilligd, want Karl sloot ook de tweede wedstrijd nipt voor Rudi af als winnaar. Karl proficiat en bedankt voor het vaatje bier dat je met ons deelde. Cedrick reed dit evenement naar een mooie derde plek algemeen, netjes gereden en weinig fouten. Rudi werd tweede met de excentrieke Nova 53s. René scoorde met de blauwe Barclays Lola een knappe vierde plek. Hij hield het hoofd koel ondanks de hete adem van Michael en Rob in zijn nek. Micheal Drangusch hielp René met de afstelling van de wagen, een attente daad die symbool staat voor deze gezellige dag waarbij een goede sfeer en samenhorigheid de boventoon voerden. Zelf reed ik met mijn oude vertrouwde Tergal-Chevron en vocht leuke duellen uit met onder andere Marco en René. Stefan Kuhn moest diverse malen de pitstraat opzoeken, niettemin genoot deze slotracer puur sang van de wedstrijd. Frans en Luuk vochten in een legendarische krachtmeting om luttele baanmeters. Het verschil aan het einde van de rit bedroeg slechts 34 baanvakken. Zo’n duel is slotracen in de puurste zin van het woord. De Europa Trophy was een relaxte dag waar werd geracet met mythische twee-liter-auto’s en waarbij de junioren van Urtrack zich van hun beste kant hebben laten zien, wat een vechters! Deze vechtlust schept verwachtingen voor de aankomende 6 uren op de thuisbaan, dan bundelen deze drie musketiers gebroederlijk hun krachten. Daarnaast een pluim voor iedere deelnemer, want er werd zeer fair gereden en gezamenlijk genoten van deze aangename hobby. Bedankt!

P.S Check Urtrack nu ook op Facebook.

De einduitslag:

  1. Karl 516.72
  2. Rudi 513.84
  3. Cedric 510.25
  4. René 501.98
  5. Daniel 500.44
  6. Rob 495.51
  7. Marco 483.95
  8. Stefan 479.16
  9. Luuk 461.90
  10. Frans 461.46

image   image image image image image image image image image

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.