The silly season and season preview

De geruchtenmachine draait weer op volle toeren. Wie gaat er komend seizoen een merkoverstap maken en welke nieuwe bolides mogen wij, de slotcarfans, op de baan verwachten?

Rudi Munten heeft al hard gewerkt. De titelverdediger in de Scaleautoklasse maakt de overstap van Audi naar BMW. Een BMW Z4 in de kleuren van een Belgisch raceteam is klaar voor de strijd. In de LMP-klasse zal Munten deelnemen met een nieuwe Audi R-10 LMp, de laatste creatie van Bert. Over Munten junior is nog weinig bekend. Cedric heeft een sterk seizoen achter de rug. Een ding is zeker, hij zal het de senioren in de LMP-klasse niet gemakkelijk maken.

image

image

Gaat Harry een gooi naar de titel doen in de Scaleautoklasse? In de wandelgangen wordt gesuggereerd dat de rijder zijn Jaguar gaat inruilen voor een Porsche. De redactie van de blog wacht nog op officiële bevestiging.

image

Bert maakt, zoals bekend, de overstap naar de LMP-klasse. Met welk model hij zal gaan rijden is nog niet bekend. Waarschijnlijk komt de GT-kampioen van vorig jaar om in de keuze mogelijkheden die zijn hobbykelder biedt. De body’s zijn immers van zijn hand. Bertje maakt het dus spannend, wat voert hij in zijn schild?

image

In de renstal van Roger blijft hoogstwaarschijnlijk alles ongewijzigd. De LMP-titelverdediger heeft in de laatste wedstrijden van vorige seizoen laten zien dat de snelheid aanwezig is. De extreem lichte LMP-Pescarolo klokte snelle rondetijden.

Twan zal komend seizoen aan de start verschijnen met een Audi R-18 LMP. Dit betekent dat de LMP-klasse uitgebreid zal worden. Bovendien was de rijder in de Scaleautoklasse vorige jaar een van de titelkandidaten.

image

Ook Rob zal binnenkort de laatste hand leggen aan zijn Rebellion-Lola. De bolide moet nog op het HVA-chassis worden gezet.

image

Rene gaat komend seizoen met een excentrieke Mclaren GT-1 rijden. De snelle junior zal de strijd aan gaan met de andere snelle junior Luuk in de GT-klasse. Luuk gaat weer rijden met de Ferrari 458, benieuwd wat de matador komend seizoen weer zal laten zien. In de Stijnenrenstal wordt wel gewerkt aan een nieuwe Corvette. Marco zal het Amerikaanse brute geweld met plezier loslaten op de racebaan. Verder heeft de Urtrackredactie opgevangen dat Frans misschien met een Viper gaat rijden in de Scaleautoklasse. Hopelijk slaagt dit project, want hiermee wordt het Scaleautoveld alleen maar diverser.

image

image

Wat doen de gastrijder? Wim zal weer waarschijnlijk met een zelf gebouwd chassis meedoen om de titel. Ook Maurice zal graag een treetje hoger op het podium willen na een sterk seizoen. Hopelijk zien we de sympathieke Michael ook weer terug aan de baan. Een Marcos? Of heeft der Michael wat anders in petto.

Kortom, speculaties volop. Één ding is zeker, het wordt drukker in de LMP-klasse en daarmee komt er meer strijd op de baan. Bovendien gaan we een nieuwe winnaar in de GT-klasse zien. En last but not least, hoe zal de Scaleautostrijd zich ontvouwen komend seizoen.

image

See you at (Ur)track!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.