DSC-Euregio Urtrack bericht

Na het opbouwen van de tent kon de barbecue worden aangestoken. Grillmeister Bert grilden met veel liefde de stukjes vlees voor iedereen die graag zijn honger wilde stille. Er werd enthousiast getraind en gezellig gepraat onder het genot van een drankje. Michael Dietze kwam vrijdagavond op bezoek om alvast aan de sfeer te proeven. Hanko, die ook gebruik maakte van de vrijdagtraining, sliep dicht bij de baan, want de camper van Bert fungeerde als Hotel Urtrack. Ook Karl overnachtte op Nederlandse bodem in zijn auto. Na enkele Belgische Grimbergen-biertjes kon hij de slaap goed vatten. De volgende ochtend opende de club om 08:00u haar deuren, best vroeg voor sommige deelnemers. Zeker voor diegene die vrijdagavond tot na twaalven nog aanwezig waren.

Gaandeweg de morgen verwelkomde Urtrack meer en meer DSC-enthousiastelingen. Michael Knippschild, Ralf Braun, Richard Hahmeyer, Aaron Zinser, Kai-Uwe Schott, Ronald Eidecker, Daniel Drangusch, Jürgen Gerards en Michael Dietze voegden zich bij het gezelschap. Daarnaast waren ook enkele thuisrijders van de partij: Rudi Munten, Frans Utt, Bert Hochstenbach, Cedric Munten, René Roos, Marco Stijnen en Robby Worms vulden het gezelschap aan tot een deelnemersveld van achttien rijders. DSC-rijden betekent ook mooie modellen uit mythische tijden aanschouwen. Het modelbouwhart klopt voor vele onder ons al heel wat jaartjes. En als men modelbouw zegt, zegt men ook Ronald Eidecker. Hij zette een prachtig model op de baan in de vorm van een bijzondere Porsche Abart. Ook de Ferrari van Ralf Braun gooide hoge ogen, werkelijk een lust voor het oog en een genot om tegen te racen. Michael Dietze koos ook voor het bekende Italiaanse paard, de rode Ferrari 312. Helaas moest deze schoonheid enkele gedwongen pitstops maken vanwege technische problemen. Tijdens een wandeling door de paddock kon het iedereen niet zijn ontgaan. De racebolides van Kai-Uwe Schott, allias mister twee-liter himself, stonden te koop. De sympathieke Kai-Uwe heeft besloten om de regelaar aan de wilgen te hangen, hij stopt met slotracen. Jammer, maar respect voor zijn beslissing. Kai, dank voor de betrokkenheid die je de afgelopen jaren hebt getoond. Zowel bij de organisatie van de DSC-Euregio en de Europa Trophy.

Time to Race! Gedurende de wedstrijd waren er diverse gevechten op de baan. Kai scheurde met zijn Escort over het circuit en Richard met een mooie bruine Chevron. Ook de thuisrijders vlogen elkaar sportief in de haren. Bert en Marco streden om enkele baanmeters. René reed naar een mooie 4e plek in de kleine klasse, netjes! Slechts twee ronden achter de zeer ervaren Ralf Braun. Rudi won de kleine klasse, voor Robby. In de grote klasse was het wederom Rudi die het tempo bepaalde. Daarachter racete Hanko na een knappe tweede plaats, gevolgd door Michael Knippschild en Richard Hahmeyer. Daarachter zien we de man uit Keulen met een Porsche 917, Karl. Op de zesde plek eindigde Cedric met zijn Lola T290. In de derde heat, van de grote klasse, legden de rijders elkaar het vuur aan de schenen. De rondetijden waren bijna gelijk aan elkaar en dat het close racing kan zijn bij de DSC bewijst de uitslag. In de middenmoot eindigen 4 rijders slechts enkele baanmeters uit elkaar. René Roos 250,94, Aaron Zinser 250,70, Rob Worms 250,70 en Marco Stijnen 250,32. Vierentwintig minuten rijtijd resulteert in slechts enkele meters verschil, that’s racing. Een geslaagde dag die gekenmerkt werd door een goede sfeer. Op deze manier is het een heerlijk om gezamenlijk deze hobby uit te oefenen. Bovendien verdient iedereen die heeft meegeholpen een woord van dank. Inkopen, tent opbouwen/afbreken, etc, iedereen hielp een handje mee. Dit soort evenementen kunnen niet slagen zonder de inzet van een groep mensen die zich hiervoor inzet. Dank aan de bardames, Maranca en Kristel, die het evenement met veel toewijding van culinaire versnaperingen voorzagen. Dank aan de weergoden die ons gespaard hebben en zelfs op het laatst van de dag gunstig gezind waren. Op naar de Slotscheune!

Uitslag

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.