De 6 uren van Speedlines: een thriller voor Urtrack I en een stunt van het jeugdteam

20140412_09502620140412_083712

De spannendste 6 uren van Diepenbeek ooit en voor Urtrack een editie met een gouden randje. Team Urtrack arriveerde al vroeg in Diepenbeek. De warming-up verliep voorspoedig en de tijden waren veelbelovend. De crew van Urtrack hield de rondetijden van The A-Team nauwlettend in de gaten. The A-Team van Desmond, Dennis en Jacco klokte steeds snellere rondetijden in de training. Al snel werd duidelijk dat een gevecht in de lucht hing tussen de kemphanen Urtrack en The A-Team. Maar deze wedstrijddag begon met een portie drama voor Urtrack. Vlak voor de wedstrijd werd de auto afgekeurd. De carbondrager aan de voorkant was niet conform reglement. Rudi monteerde razendsnel een nieuw carbononderdeel, maar hij werd geplaagd door problemen. Het onderdeel paste niet perfect. De klok tikte te snel voor Urtrack, maar dankzij een wissel op de startgrid van Team Urtrack II kon Team Urtrack twintig minuten langer sleutelen. Urtrack stond dus nog net op tijd aan de start. Drama voor de wedstrijd, maar het team kroop door het oog van de naald. Dat maakt de lange-afstandsport zo mooi. De deelnemer weet nooit wat het lot in petto heeft, niets verwachten en alles geven. De Audi R8 van Urtrack schoot vervolgens bliksemsnel uit de startblokken en op het moment dat de motor op bedrijfstemperatuur kwam waren de tijden snel en constant. Even snel en constant als de rondetijden van The A-Team. Na de eerste doorgang was het verschil slechts 1 ronde in het voordeel van Hardinxveldenaars. 3 uur racen met als resultaat 5 seconden verschil. Team Urtrack maakte zijn borst nat voor de volgende doorgang. Deze thriller duurde nog eens 3 uur en wil je de geöliede machine in de vorm van Desmond, Dennis en Jacco overwinnen, dan moet je uit het juiste slotracehout gesneden zijn. Wederom bleef het onderlinge verschil uiterst klein, slechts één ronde. Desmond maakte een pitstop en Team Urtrack kon weer even vrij ademen. Daarna jaagde de jongens uit Hardinxveld vastberaden met slechts één doel voor ogen, de eerste plaats. Aan het einde van de laatste stint leek de wedstrijd in het voordeel van The A-Team te worden beslist. De laatste stints hebben we als bezeten slotracers in kwalificatieritme gereden, dicht tegen de limiet aan en racen voor elke meter. Alles of niets! Het resultaat: 4013 ronden. Volgens onze berekeningen niet genoeg en onder het genot van enkele versnaperingen uit de frituur van Speedlines hadden we de hoop op een overwinning opgegeven. Het verschil zou volgens onze berekeningen ongeveer 4 ronden zijn. Maar dan?! In de finalestint van The A-Team, met Desmond aan de regelaar, sloeg het noodlot toe. De snelle Hardinxveldenaars kampten met technische problemen, de rondetijden gingen omhoog en het team slaagde niet om meer dan 4013 ronden te rijden. Een vreugde-uitbarsting bij Urtrack! Dit hadden we niet meer verwacht. Deze zeer spannende wedstrijd eindigde met Urtrack op de eerste plek, het verschil was minimaal.

Maar deze eerste plek was nooit realiseerbaar geweest zonder ons juniorenteam. Zij stonden hun startplek af aan Team Urtrack, namens Team Urtrack dank daarvoor. “Als we de wedstrijd uitrijden, dat is het belangrijkste.” Dit was de gedachte waarmee Urtrack II deelnam aan deze wedstrijd. Bert bouwde een Courage LMP-bolide voor Urtrack II waarmee vrijdag en zaterdag flink werd getraind. De tijden op de monitor waren helemaal niet slecht. De jongens reden vol terechte trots tijden van 4.4 en 4.5. Rondetijden waarmee competitie met andere teams op de baan mogelijk was. Cedric en René bewezen al eerder dat ze in staat zijn om snelle en constante tijden te rijden op de speedway van Diepenbeek en maakten dat ook tijdens deze 6 uren waar. Maar ook nieuwkomer Luuk liet zich van zijn beste kant zien. Als een volwaardig raceteam werkten het trio samen en losten elkaar stint na stint af. Je proeft het enthousiasme in de gesprekken met deze jongens over de race. Vol passie voor de sport leggen ze uit hoe ze remmen voor bepaalde bochten, welke tijden ze rijden en over de positie van hun team in de wedstrijd. De gezichten van de jonge racers spraken boekdelen. Ook Bert genoot 6 uur lang. Als een echte teambaas coacht hij de mannen vanaf de pitwall. De vaders, Marco en Frans, reden ook enkele stints in de wedstrijd. Zo vader zo zoon of moeten we in dit geval het spreekwoord omdraaien, zo zoon zo vader. Als kers op de taart eindigt Urtrack II op een 5e plek. Een resultaat dat goed is voor een ticket waarmee het team toegang krijgt tot de 24 uren van Speedlines. Een deelname van Urtrack II aan deze klassieker is toekomstmuziek en zal dit jaar nog niet plaatsvinden. Maar het feit dat het jeugdteam in staat is om een 5e plek algemeen te scoren in de 6 uren van Diepenbeek is buiten verwachting goed. Ik denk dat ik namens de club mag spreken en onze junioren een dikke pluim mag geven voor de inzet en het resultaat dat ze geboekt hebben tijdens de wedstrijd. De gezichten van de vaders, Frans, Rudi en Marco straalden en de andere senioren genoten ook van dit huzarenstukje. Forza Urtrack II! Ook Bert verdient een woord van dank. Hij bouwde de auto voor het team en gaat in de toekomst het juniorenteam onder zijn vleugels nemen. Daarmee laat Bert zien dat hij een groot slotracehart heeft. Deze man racet al bijna 30 jaar en brengt zijn passie voor de hobby graag over op anderen en zeker op enthousiaste junioren. Bij de 6 uren van Urtrack zien we het juniorenteam weer aan de start, dit zal dan de tweede deelname zijn in een lange-afstandswedstrijd. De 6 uren van Diepenbeek was voor Urtrack een zeer geslaagd evenement. Organisator Geert heeft wederom een prestatie van formaat neergezet. Ook in kritieke situaties houdt deze door de wol geverfde organisator het hoofd koel. Hij leidde alles in goede banen samen met Michaël en Ilse, chapeau! Dank aan iedereen van Speedlines die bijdroeg aan de organisatie van deze happening. En Urtrack! We hebben zaterdag laten zien dat wij een club zijn, met de nadruk op club.

De uitslag

1Urtrack4013 ronden
2The A team4012 ronden
3G-FORCE3898 ronden
4BMW-Team3819 ronden
5Urtack II3798 ronden
6Geinslot3783 ronden
7Broeders Racing3719 ronden
8Polder Racing3711 ronden
9MTRC I3665 ronden
10MTRC II3570 ronden
11J-FORCE3354 ronden

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar De 6 uren van Speedlines: een thriller voor Urtrack I en een stunt van het jeugdteam

  1. marcel schreef:

    proficiat team urtrack 1 en super gedaan urtrack 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.