DSC-Euregio ronde één

image

Zaterdag 8 februari, de eerste ronde van het Euregio-kampioenschap is een feit. Het DSC-Euregio circus is afgereisd naar slotraceclub Düsseldorf. De opkomst is voor Euregio begrippen goed te noemen, 19 deelnemers stonden aan de start. De tourwagenvrienden: Thomas Spicker, Jürgen Gerards, Uwe Drevermann, Daniel Drangusch, Kai-Uwe Schott en Hanko Vönkel mochten de spits afbijten, een complete tourwagengroep bevocht elkaar 25 minuten lang. Voor elk wat wils deze hobbydag, tourwagens, GT’s en prototypes. Tourwagenfans die graag nog meer willen racen met deze modellen schrijf in uw agenda 8 maart aanstaande, dan vindt er in Düsseldorf een tourwagenwedstrijd plaats. Vervolgens mocht de GT-klasse de baan onveilig maken. In deze klasse werd de toeschouwer getrakteerd op Porsches, Jaguars, Chevrons, Corvette’s en op de extrieke Caballo de Hiero van Ronald Eidecker. Ook zien we een aantal nieuwkomers aan de baan, onder andere Aaron Zinser en Richard Hahmeyer. Heren van harte welkom bij de DSC-Euregio. Vervolgens is het de beurt aan de prototypes, sportwagens en Can-Am-kanonnen. Een divers veld van 2-liter tot 5-liter. Van Alfa Romeo tot Porsche. Kortom, een lust voor het oog. Een selectie van de te bewonderen modellen: Alfa Romeo T33, Porsche 904, Lola T62 en een Lotus 19. Zelf heb ik een schitterend gevecht gehad met de nieuwe Alfa Romeo van Ralf Braun, vechten om een paar baanmeter, dat is pas slotracen! Maar ook naast de baan is het genieten, want als de brede prototypes over de glooiende heuvel racen richting de eerste bocht voor het rechte stuk of als de bolides elkaar uitremmen aan het einde van het rechte stuk waant de toeschouwer zich even in de jaren 60 en 70 aanwezig bij een 1000-kilometerrace. De wilde tijden van Jo Siffert, Jacky Icks en John Surtees herleven. De prachtige glooiende baan in Düsseldorf met haar in het oog springende landschap vormt altijd een prachtig decor voor een DSC-wedstrijden. De gezellig sfeer en een gezonde onderlinge competitie geven dit evenement de juiste kleur. Proficiat Rudi met een dubbeloverwinning. Proficiat René, de jongste deelnemer in het veld, met een negende plaats in de prototype klasse, netjes gereden. Helaas kon Bert Hochtenbach niet van de partij zijn vanwege een verkoudheid, hij stelde wel de auto aan René beschikbaar. Ook alle andere afwezigen, hopelijk mogen wij u verwelkomen bij de tweede ronde van dit kampioenschap. Daarnaast iedere deelnemer bedankt voor het mogelijk maken van dit evenement, slotracen doe je immers niet alleen. Tot in Swistall. Organisatie en deelnemers, Bedankt! Thomas en
Dirk bedankt voor de gastronomie.
Vooruitslagen en foto’s www.deutscheslotclassic.de

Foto’s: Michael Dietze

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.