De nieuwe baan van Speed 74.

20131228_095811

Bij binnenkomst aanschouwden we haar voor het eerst. Daar stond ze dan. De nieuwe 6-sporige houtenbaan van slotraceclub Speed 74 in Hardinxveld-Giessendam. Knap werk! Na een periode van bouwen hebben de jongens van Speed 74 een nieuwe baan gerealiseerd. Het resultaat is een racebaan van internationale allure. Bovendien kan de slotracer heerlijk rijden op dit circuit. Een rondje op de baan: eerst het rechte stuk –een stuk langer dan het oude- gevolgd door een haakse rechtsaf bocht die uitvloeit in een lange doordraaier. Lekker! recht stuk richting chicane, belangrijk om hier op het juiste moment te remmen! Gas erop en onder de brug even remmen. Let op: je ziet het rempunt niet! Vervolgens de carrousel omhoog, afhankelijk van de baan even liften bovenaan. Daarna een kort recht stuk en schuin linksaf omlaag. Mooie bocht! De baan loopt op dit punt schuin omhoog. Je kunt de auto echt hard omlaag sturen, vooral in de buitenste baan. Aansluitend een recht stuk omlaag dan een bocht rechtsaf gevolgd door een kort recht stuk even liften en het lange prachtige recht stuk op. Het einde van het recht stuk is een klassiek uitrempunt. Heerlijke baan! Snelheid gewenst maar de baan vergt ook technisch rijgedrag.

Al vroeg in de morgen, en voor Bert heel vroeg, vertrokken we naar Speed 74. De club opende de baan met een endurance wedstrijd van 6 uur. Team Urtrack prepareerde voor deze wedstrijd een LMP Pescarolo. De andere  zeven teams kozen ook allemaal voor prototypes. Na de start bezetten Urtrack de tweede plaats. Even konden we het snelle A-Team van Desmond Dekker volgen. Maar slotracen blijft een technische sport, het tandwiel liep van het motortje af. Gelukkig hoefden we maar één pitsstop te maken om dit probleem te verhelpen. Vervolgens voelde we de hete adem van G-Force in onze nek. Het team uit Diepenbeek bestaande uit: Geert, de altijd snelle Michael en Tom, en de nieuwe belofte Robin. Dat betekende voor ons: gas even! Halverwege de wedstrijd werd onze positie iets comfortabeler. We hadden onze voorsprong ten opzichte van de derde plaats vergroot. Aan de kop van het veld was het nog altijd de Porsche van het A-Team die de dienst uitmaakten. De jongens werden sneller en sneller. Snaar strak rijdend met tijden van 5.3 laag. In deze volgorde eindigde de wedstrijd. Een tweede plek voor Urtrack, een tevreden gevoel. Proficiat Desmond, Dennis en Jacco.

Gedurende de wedstrijd was het nodige publiek rondom de baan te vinden. Slotracevrienden uit Nederland en andere geïnteresseerde waren aanwezig. Ook leuk dat Bert met ons meegegaan was, altijd gezellig. Dank aan de organisatie voor het in banen leiden van dit evenement. Persoonlijk denk ik dat de keuze van organisatie om met nieuwe motoren te rijden de juiste is. Deze motoren zijn een stuk kleiner en bieden de mogelijkheid om met mooie doorgaans lagere LMP-modellen te rijden.

Een geslaagde dag en lekker geracet! De tweede plek was goed voor drie flessen champagne. Proost! Op de nieuwe baan van Speed 74.

20131228_194832 20131228_163359 20131228_154325 20131228_154304  20131228_095240 20131228_080927

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar De nieuwe baan van Speed 74.

  1. marcel schreef:

    mooie baan ziet er goed uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.