La dame noire à Charleroi

05:45, de wekker rammelt, morgen stond heeft goud in de mond. Op naar Charleroi. ´Zullen we weer eens meedoen aan de BEL-LMS ´, zei Harry aan de bar. Het was alweer een tijdje geleden en Roger en ik hadden wel zin in een slotrace-uitje. SRCB Charleroi was het Waalse decor voor deze wedstrijd. De wedstrijd was onderdeel van de Belgische Le Mans Series, waar we al vele malen te gast zijn geweest. Ook waren we al vaker afgereisd naar deze club, wij drieën zijn nog steeds van mening dat deze club over een “lekker baantje“ beschikt.

Het zwaard voor deze slag had de vorm van een Audi R18, alias de zwarte madonna of de zwarte dame. We startten in de eerste groep. In deze groep stond nog een Nederlands team. Het team van Remco van de Bergh was één van onze directe tegenstanders in de groep. Zij reden met een mooie Peugeot, netjes gebouwd! Roger nam de start voor zijn rekening. Driemaal is scheepsrecht. Want er moest driemaal gestart worden door een klein probleem met de rondeteller. Roger was bij de derde maal meteen een aantal GT´s te snel af. Na 20 minuten was de tweede plaats ons aandeel en Harry had de controller overgenomen. De eerste plaats werd ingenomen door een Porsche LMP. Deze bolide kreeg echter pech en de snelheid was uit de wagen. We konden onze groep dus winnen! In ieder geval lekker geracet. De Audi heeft een goede wegligging, laat remmen is dus mogelijk.

We zijn in het algemeen klassement net binnen de top tien geëindigd. Een mooi resultaat in een race waar vooral het plezier voorop stond. Gewoon lekker racen en eten, niet te vergeten. Dank aan de raceclub Charleroi voor de organisatie en gastronomie. Aangenaam om weer wat oude slotracebekende terug te zien. Kortom, een gezellige trip. Resultaten binnenkort op:  http://bsr-24.eu/

20131208_082554 20131208_104553 20131208_110515 20131208_115652 20131208_164501

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar La dame noire à Charleroi

  1. marcel schreef:

    mooi verslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.