Slotclassic aan de Maas

Afgelopen vrijdag stond de eerste wedstrijd met classic modellen in clubverband op het programma. Aan de start een aantal twee liter bolides die ook van de partij waren bij de Europa Trophy in september. Daarnaast een aantal 5 liter ‘beesten’, zoals de McLaren Can-Am van Rudi en de nieuwe Simca Matra van Bert. Het Franse racewapen van Bert werd aan de eerste racekilometers onderworpen en was goed voor een 4e plaats. Bert genoot met volle teugen van de spannende wedstrijd. De oldtimer fan in zijn element: “Mooie modellen en lekker racen, dat is pas slotracen”, aldus Bert. Reden tot genieten was er volop. Slotracen is zeker leuk als nieuw talent van zich laat horen. Dat was deze avond het geval. Rene reed een wedstrijd uit het boekje. Eerst kwalificeren in de snelste groep en vervolgens iedereen, met de onvoordeligste auto: de kleine Jaguar, de baas. Rudi zette Rene nog onder druk, maar de ‘koele kikker’ Rene stond zijn eerste plaats niet af. Hij wist de Euregio Meister voor te blijven. Het verschil tussen de eerste en de tweede plaats was uiteindelijk 6 baan honderdsten, gelijk aan ongeveer 1,5 meter. Dank aan iedereen die meedeed aan deze sfeervolle avond voor de slotrace liefhebber.

De uitslag van de eerste classic wedstrijd:

  1. Rene 211,17
  2. Rudi 211, 11
  3. Rob 209, 57
  4. Bert 208, 26
  5. Michael 203, 34
  6. Luuk 199, 07
  7. Marco 195, 79
  8. Frans 193, 94
Het startveld

Het startveld

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.