Europa Trophy twee-liter-proto-series Urtrack

De tweede editie van de Europa Trophy ligt alweer achter ons. Een happening waar Urtrack met plezier op terugkijkt. De techniek van de auto’s waarmee geracet wordt is vrij simpel, basic slotracing. Dit maakte deze tweede editie van de twee liter wedstrijd een regelrechte thriller. In de eerste wedstrijd waren er in de finale groep 5 rijders die kans maakte op de hoogste ereplaats. In de laatste heat reden de vijf rijders uit groep A allemaal in de dezelfde ronde, dit geeft de competitie weer. Met wat technische ondersteuning, een constant wedstrijd ritme en een tikkeltje geluk slaagde ik erin de 1e plaats in de wacht te slepen. Maar wat waren de wedstrijden spannend. Zowel de eerste als de tweede race. Het veld lag gedurende dit evenement dichtbij elkaar. Door het gehele veld werd er zwaar gevochten. Ook familie duels werden beslecht op de baan, bijvoorbeeld tussen vader Marco en zoon Luuk. “Dit is mooi slotracen” als we Bert mogen citeren en dat was het ook, zeer competitief. Rene Roos liet zich van beste kant zien. Rene reed met zijn Tergal Chevron naar een mooi eindresultaat. Goed gereden Rene en zeer constant. Tevens was het de eerste keer dat we de nieuwe modellen van Bert en Frans in raceactie zagen. Beide reden met een Lola T292. Een nieuwe model en een aanwinst voor het twee liter slotracen. Daarnaast waren nog enkele excentriek twee liter prototypen te bewonderen: De Nova 53s van Rudi Munten en de March 75s Van Karl. Deze modellen mogen niet de reguliere DSC wedstrijden meerijden. Echter, in de twee liter proto series zijn ze wel toegelaten. Prachtig om de twee liter modellen tegen elkaar te zien racen. De Lola T290’s en T292’s, de Chevron B19’s en B21’s, de Fait Abarth Osella en vele andere. Als toeschouwer komen de modellen langs en rijden over het glooiende houten circuit van Urtrack. Een fraai gezicht want deze modellen creëren een mooie retro jaren 70 sfeer op de baan. Natuurlijk verwelkomde Urtrack weer een aantal gastrijders: Kai Uwe Schott: mister twee liter himself samen met zijn vriend Daniel. Tevens dank aan Daniel voor het inspringen bij de wedstrijdleiding. Ook stond Karl Heinz uit Keulen voor de tweede maal aan de start. Komende seizoen zien we Karl aan de start van de DSC Euregio. Traditioneel werd de vrijdagavond voor de wedstrijd aangekleed door een BBQ met grillmeister Bert die tevens de prijzen ter beschikking  stelde. Bedankt Bert. De vrijdagavond voor de twee liter wedstrijd ontpopte zich als een Belgische bieravond met de nodige slotrace en race anekdotes. Urtrack kijkt uit naar volgend jaar. Natuurlijk is dan weer iedereen, twee liter fanaat of niet, welkom. Echter, mocht je nog geen twee liter fanaat zijn dan wordt je er wel een met deze gezellige groep mensen. Iedereen die heeft deelgenomen bedankt. Mij rest nog een belangrijk gebaar namelijk het bedanken van de bardames. Want ook de inwendige mens staat hoog in het vaandel! Gegroet twee liter fans.

image

Foto shoot

image

image

De Nova

De Nova 53s van Rudi Munten

De Lola T292 van Frans

De Lola T292 van Frans Utt

image

image

Vrijdagavond voor de wedstrijdimage

Urtrack ruimt op

Urtrack ruimt op

Uitslag Race A

 1. Rob 253,20
 2. Kai 252,80
 3. Rudi 252,79
 4.  Bert 252,74
 5.  Karl 252,56
 6. Rene 250,15
 7. Daniel 247,12
 8. Luuk 241,96
 9. Marco 233,57
 10. Frans 231,80

Einduitslag

 1. Rob 465, 27
 2. Kai 464,26
 3. Bert 462,80
 4. Karl 460,11
 5. Rene 459,92
 6. Rudi 458,79
 7. Daniel 449,91
 8. Luuk 449,28
 9. Marco 436,11
 10. Frans 427,36
 11. Harry 201,17 (alleen deelgenomen Race B)

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.