DSC Euregio Urtrack

Vrijdagavond 5 juni. Onder het tentje voor het clubgebouw wordt lekker gekletst over slotracen, modelbouwen en racewedstrijden uit vervlogen tijden. Het is zo gezellig dat er amper getraind wordt, een goed teken. Iedereen is druk in gesprek. Bekende gezichten die we altijd zien bij de DSC Euregio, maar ook nieuwe enthousiastelingen delen slotrace ervaringen. Tot in de late uurtjes werd er gesproken over de hobby. Bert ondersteunt de gezelligheid en verzorgt de inwendige mens met BBQ vlees. De nieuwe tent kreeg op deze avond de vuurdoop. Urtrack had besloten om zelf een tent te kopen. Dan kunnen de clubleden en gastrijders bij de grote wedstrijden hieronder het slotracemateriaal uitstallen. Dank aan Bert voor het uitzoeken en kopen van de tent. Om de sfeer samen te vatten op deze avond: “Na een avond als dit kan de wedstrijd al niet meer stuk morgen” aldus Frans. Zaterdag ontwaakt het DSC circus rond 08:00. Met dank aan de catering dames zijn er broodjes en koffie en wordt de hele dag door iedereen voorzien van een natje en een droogje. Gaandeweg de morgen druppelen de deelnemers binnen. Onder ander: Jurgen Landsberg, Ronald Eidecker, Daniel Drangusch en Uwe Drevermann komen het veld op zaterdag aanvullen. Het startveld bij Urtrack telt 16 deelnemers. Jong en oud amuseren zich met oldtimer modellen. Onze junioren Cedrik en Rene laten een mooie wedstrijd zien. Rene rijdt snaar strak met zijn nieuwe Jaguar en voltooid zijn wedstrijd, in de kleine klasse, op een talentvolle manier met weinig uitvliegers. Cedric weet de grote klasse op zijn naam te schrijven. Een pluim is op zijn plaats voor beide rijders. Bovendien haalt Rudi wederom het Euregio kampioenschap binnen. Chapeau! En het middenveld dan? Hoezo competentie. Een grote groep rijders strijdt om luttele baanmeters. Close racing, vooral de 2 liter modellen bevechten elkaar hardnekkig op de baan. Dat belooft wat voor komende september als deze bolides voor de tweede maal hun opwachting maken op het circuit van Urtrack. Ook Harry amuseert zich. Samen vecht ik met hem om de tweede plaats in de kleine klasse. Een fair gevecht met de nodige psychologische plaagstootjes onderling. Zeer amusant. Naast de baan zijn er de nodige modellen te bewonderen. Met de nadruk op bewonderen. Roland Eidecker verrast ons met zijn in het oog springende Mercedes ssk. Correctie graag, mocht ik mij vergissen in het model. Een echte eyecatcher dit model. Mooi om te zien dat ook nieuwkomer Karl uit Keulen zich amuseert. Na een aantal jaren pauze pakt deze slotracer de draad weer op en verschijnt met een mooie Lola Can- Am aan de start in de grote klasse. Karl, we hopen je vaker te zien bij de Euregio. Kortom, Urtrack is tevreden met het resultaat: Een gezellige en sportieve wedstrijddag. No sleep till September. The 2 Liter Race is comping up!

Voor uitslagen: http://www.deutscheslotclassic.de/

De bardames. Bedankt!

De bardames. Bedankt!

Cedric en Rene

Modelbouw vom Feinsten

Modelbouw vom Feinsten

Pitbox Jurgen

Pitbox Jurgen

De nieuwe tent

De nieuwe tent

Modelbouw vom Feinsten

Modelbouw vom Feinsten

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.