Nabeschouwing 24 uren Speedlines. Diepenbeek

Maanden van speculeren en voorspellen, vaak onder genot van een biertje aan de bar, zijn voorbij. Nu resten slechts de harde feiten. Het oordeel is geveld! De wedstrijd is verreden en de resultaten zijn geboekt. Na een gedegen voorbereiding was het afgelopen weekend dan eindelijk zover. Het startveld vertrok voor de 14e maal om uit te maken wie de wisseltrofee ditmaal in ontvangst mocht nemen. Meteen na de start ontstond er een zinderend gevecht tussen The A Team uit Hardinxveld en Urtrack. Deze teams bevochten elkaar als gladiatoren. ‘De dood of de gladiolen!’ Zeker 12u lang werd er op het scherpst van de snede geracet. Het was aan de kop van het veld stuivertje wisselen. In de nachtelijke uren kwam The Dutch Stig het team Urtrack versterken. En hoe! De Stig liet meteen weten dat hij niet gekomen was voor een plezierritje. De snelheid zat er goed in. Emotieloos als een pokerface en met veel snelheid op de baan deed de Stig Urtrack een plezier. De ‘gastrijder’ klokte snelle rondetijden. Achter de twee kemphanen ontstond er een mooi gevecht om de 3e plaats. Tussen: The Old Masters uit Hardinxveld, MTRC de Wormer en Slotshop. Uiteindelijk zouden The Old Masters met de eer gaan strijken. Een leuke anekdote: viervoudig winnaar Tamar Nelwan kwam Slotshop van ‘Keizer Tom’ ondersteunen. Tamar wist de race viermaal te winnen met het slotteam: Racing for Holland. Toen de wedstrijd net over de helft was sloeg de ‘pechduivel’ toe. The A Team, het sterke en snelle junioren team uit Hardinxveld, was het slachtoffer. De Corvette kreeg problemen met het licht en vervolgens trilden enkele onderdelen los van het chassis. Tweemaal een lange pitstop was het gevolg. Urtrack nam de leiding stevig in handen met een dikke 250 ronden voorsprong. Echter, ook Urtrack werd niet gevrijwaard van mechanische pech. In de morgen sloeg het noodlot toe. Een dubbele kabelbreuk en een gedwongen motorwissel maakten de wedstrijd wederom spannend. The A team zat Team Urtrack weer in de nek. Echter, al heel wat uren draaide de Hardinxvelders een moordend tempo op de slottrack in Diepenbeek. De jacht op de trofee was wederom geopend. Vervolgens moest Urtrack de wagen een servicebeurt geven. De snelheid was uit de wagen dus was deze pitstop noodzakelijk. Het verschil naar de koppositie werd hierdoor 50 ronden. De A Team bleef snelle rondetijden klokken en gaf de laatste uren van de wedstrijd de leidende positie niet meer uit handen. Uiteindelijk stuurde Desmond zelf de wagen om 16:00u over de finish. Voor Team Urtrack betekende dit een tweede plaats. Nabeschouwd is het team tevreden met dit resultaat. De opzet van het team was dit jaar anders. Het team bestond uit enkele debutanten: Wim, Frans, Jelle, Rene en Cedrik. Jongens goed gedaan! Bovendien mooi om te zien dat Urtrack weer junioren aan de baan brengt. Opgeteld is dit geen slecht resultaat. Harry van Avesaath alias The Dutch Stig, de junioren en senioren hebben hun krachten gebundeld. Dit resulteerde in een tweede plaats. Een mooie uitslag en een nieuwe uitdaging voor volgend jaar. Voor Urtrack geldt: ‘Fas est ab hoste doceri’. De Romeinen waren het er al over eens: ‘Het is goed ook van zijn tegenstanders te leren’. Alle deelnemende teams bedankt. Tevens bedank ik langs deze weg iedereen die heeft meegereden en meegeholpen heeft aan de uitgebreide voorbereidingen dit jaar. Speedlines bedankt voor het organiseren van deze klassieker. The A team proficiat met jullie overwinning. We hebben een flinke pot geracet.

Voor uitslagen: www.speedlines.be

 

foto 1

Startopstelling 2013

foto 4

GT Startveld 2013

foto 5

De rijders in de nacht

944438_181429615359043_1745197746_n

Podium 2013

946233_181133312055340_506268412_n

Desmond Dekker links: teamleider The A team
Rudi Munten rechts: teamleider Urtrack. Champagne!!

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.