De 24 uren van Speedlines: Een traditie

Voor veel deelnemende teams is deze race een regelrechte klassieker geworden. Alle facetten om dit evenement te laten uitgroeien tot een klassiek fenomeen zijn aanwezig; een wisseltrofee, een prachtige 8 slot speedway en een gedreven organisatie in de persoon van Geert Mertens en niet te vergeten zijn clubleden. In het jaar 1997 werd voor de eerste maal deze race tegen de klok georganiseerd en komend weekend vindt de 14e editie plaats. Dit feit benadrukt de historie van de wedstrijd. Traditiegetrouw gaan zaterdag a.s. om 16:00u de lampen op groen en wordt een etmaal geracet om eeuwige roem en een naamplaatje op de wisseltrofee. De race heeft al jaren een grote aantrekkingskracht voor teams uit Nederland en België. Vaak zien we niet alleen oude bekende aan de start, maar ook nieuwe gezichten die deze stevige enduro wel zien zitten. Zelf neem ik ditmaal voor de 10e maal deel. Ook Rudi, Roger en Harry, binnen team Urtrack, hebben al meerdere starts achter hun naam staan. Harry zal dit jaar niet van de partij zijn. Hopelijk komt hij na dit ‘sabbatical year’ de gelederen van team Urtrack weer versterken. Eerdere edities hebben duidelijk gemaakt dat Harry een belangrijke positie inneemt binnen het team. Het team, zoals al eerder bekend gemaakt, is dit jaar uitgebreid met enkele debutanten. Een breed scala aan rijders zowel senioren als junioren. Hopelijk slaat ook op de debutanten na deelname aan de 24 uren het enduro virus over. Dat virus is moeilijk te omschrijven. Elke rijder heeft zo zijn persoonlijk favoriet moment. Voor mij geldt de eerste overwinning als het meest memorabele moment. Eindelijk, het voelde als: ‘loon na werken.’ Na vele jaren van deelname mocht team Urtrack het hoogste schavot betreden. Een ding staat vast, komend weekend wordt het rond 22u donker in Diepenbeek. De wedstrijd is dan 7 uur onderweg. De lampen van de racewagens verlichten gedeeltelijk de baan en wordt er in het donker geracet. De nacht is special. In de nacht ligt het gevaar constant op de loer. In de banking van de speedway vinden soms zware crashes plaats, het is belangrijk hierbij niet betrokken te raken.  Een flinke klap kan aftaal zijn voor de auto. Gevolg, de wagen moet naar de pitstraat om gerepareerd te worden. Dit kost veel tijd en de andere teams rijden door. Echter, zij kunnen ook getroffen worden door het onheil. Daarom blijft de wedstrijd spannend. ‘The night time is het right time.’ In de nacht kan men als team het verschil maken, mits de auto schadevrij blijft. De morgen is voor vele een zwaar moment. Dan begint de biologische klok tegen te stribbelen en krijgen veel rijders behoefte aan slaap. Meestal is het in de morgen erg rustig aan de baan. De nachtelijk uren of de opkomende zon, dat geeft mij het echte 24 uren gevoel. De 24 uren: ‘Het is roes, het is historie het is groter dan jezelf.’ Iedereen die komende editie deelneemt veel succes en plezier. Om het 24 uren gevoel te illustrere hieronder enkele foto’s uit de oude doos.

Robby

Meer informatie: www.speedlines.be

DSCF2487

De startopstelling in 2012

DSCF0305

Team Urtrack in het jaar 2005

BaanOverzicht1

De eerste drie edities in het oude clublokaal van Speedlines

Organisatie: Geert Mertens

Organisatie: Geert Mertens

'The night time is the right time' Speedlines in de nacht

‘The night time is the right time’ Speedlines in de nacht

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.