draaiboek wedstrijdleiding

De kalender

Aan de hand van mails en bargesprekken met leden heeft Straffe Hendrik de volgende kalender opgesteld.

De kalender beslaat vijf weken. Dit schema wordt gedurende het seizoen herhaald.

  1. ULMS 7 min per spoor
  2. Scaleauto 3 min per spoor twee sprintwedstrijden
  3. ULMS 7 min per spoor
  4. Scaleauto 3 min per spoor DSC-wedstrijd 3 min per spoor
  5. ULMS 3 min per spoor twee sprintwedstrijden

De vrijdagavonden voor de DSC-Euregiowedstrijden, SJC-wedstrijden en 6 uurs-wedstrijden zal er op de club een vrije training worden ingepland. De wedstrijden die vervalt, schuift dan een week op.

Als er op een avond tweemaal dezelfde klasse wordt verreden, mag er tussen de twee wedstrijden in niet gesleuteld worden. Sleutelen mag enkel onder de rijtijd. Op die manier wordt het tijdsverlies tussen de wedstrijden beperkt. De auto’s worden na de eerste wedstrijd opgehaald door de wedstrijdleiding en in het park ferme geplaatst.

Als er op een avond twee klassen gereden worden, worden beide klassen aan het begin gekeurd. Ook hiermee zal tijd bespaard worden.

Voordat er gestart wordt met de DSC-wedstrijd krijgt iedere startgroep de gelegenheid enkele opwarmrondes te rijden. Op deze manier kunnen de rijders wennen aan de DSC-auto’s die qua wegligging verschillen van de Scaleauto’s.

De indeling van de wedstijd

ULMS-wedstrijden

Indeling geschied aan de hand van de uitslag van de vorige wedstrijd. De GT-klasse en de LMP-klasse worden door elkaar gereden. Ongeacht de klasse, de algemene uitslag van de vorige wedstrijd is de startopstelling voor de race. De nummer 1 van vorige wedstrijd start op baan 1, de nummer 2 op baan 2, etc. De snelste groep start als eerste in de wedstrijd. De snelste groep rijdt, indien nodig, met 5 rijder etc.

 Scaleauto

De uitslag van de vorige wedstrijd is de startopstelling voor de race. De snelste rijders starten als eerste. De nummer 1 van vorige wedstrijd start op baan 1, de nummer 2 op baan 2, etc. De snelste groep rijdt, indien nodig, met 5 rijder etc.

Materiaalpech
Tijdens de wedstrijden wordt er geen stroom van de baan gehaald als een rijder materiaalpecht heeft. Materiaalpech hoort bij de slotracesport.

Uitslagenbord

De uitslag wordt uitgeprint en opgehangen op het uitslagenbord.

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *